Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

04. 09. 2017. 23:17 >> 22:59
2

VELIKA POBJEDA

Jovetić: Znali šta treba da uradimo

Pobjedom nad Rumunijom, crnogorska fudbalska reprezentacija napravila je veliki korak ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

U sjajnoj atmosferi na stadionu pod Goricom, "hrabri sokoli" savladali su Rumuniju 1:0 golom Stevana Jovetića u 75. minutu.

"Bila je veoma teška utakmica, jer smo imali imperativ pobjede pošto je Danska pobijedila prije našeg meča. Znali smo šta treba da uradimo. Mislim da smo odigrali jednu od boljih utakmica u kvalifikacijama. Želio bih da čestitam svima - navijačima, igračima, stručnom štabu. Nadam se da će stadion biti još puniji u naredne dvije utakmice jer od toga nam sve zavisi", izjavio je za TVCG Jovetić nakon meča.

Od starta meča se vidjelo da je naš kapiten i večeras raspoložen za igru. U ovim kvalifikacijama je pokazao ogromno fudbalko umijeće, postizao je sjajne golove, a priotiv Rumunije mrežu je zatresao udarcem glavom.

"Glavom ne postižem puno golova, ali će mi ovaj biti jedan od najdražijih", kazao je Joveta.

Naredni rival naše selekcije je Danska 5. oktobra, takođe u Podgorici, a za tri dana na kraju kavlifikacija "sokole" čeka gostovanje Poljskoj.

"Protiv Danske igramo kući, pred našim navijačima, i daćemo sigurno i 300 odsto i tražiti pobjedu. Sa pobjedom smo veoma blizu", zaključio je novi napadač francuskog šampiona Monaka.

Tumbaković: Posao još nije završen

Selektor Ljubiša Tumbaković kazao je da je zadovoljan pobjedom, navodeći da posao još nije završen i da fudbalsku reprezentaciju Crne Gore očekaju još dva meča.

"Na pametan način smo došli do pobjede. Uz malo rizuka smo pobijedili, a i da nismo bili bismo zadovoljni. Idemo dalje, nastavljamo da se borimo", rekao je Tumbaković.

On je, komentarišući stanje na tabeli, kazao da sve ide svojim tokom.

"Kapitalna je bila pobjeda protiv Kazahstana. Borimo se sa dvije ekipe koje su objektivno bile jače pred početak kvalifikacija. I sada su favoriti, ali zašto bismo se predavali? Nijesu Poljaci i Danci vanzemaljci", kazao je Tumbaković.

Savić: Odigrali tehnički perfektnu utakmicu

Lider crnogorske odbrane Stefan Savić istakao je da je večerašnji duel bio težak, ne smo taktički, nego i fizički, zbog putovanja u Kazahstan.

"Osvojili smo maksimalnih šest bodova iz ove dvije utakmice, koje su bile pakleno teške, posebno gostovanje Kazahstanu. Trebalo je vratiti se sa dalekog puta i igrati protiv Rumunije koja je imala teoretske šanse za baraž. Večeras smo odigrali tehnički perfektnu utakmicu, bili smo strpljivi i na kraju nagrađani Stevanvoim golom", izjavio je deanzivac madridskog Atketika.

Naglasio je da je naša selekcija sada u zaista odličnoj poziciji, gdje sami sebi kroji sudbinu.

"Odradili smo odličan posao u defanzivi. Takođe, znali smo da sa našim kvalitetom u napadu moramo stvoriti minimum 3-4 šanse, kao i što se desilo. Imamo dosta razloga za zadovoljstvo i samo treba da grabimo naprijed i spremni dočekamo narednu utakmicu", kazao je Savić.

Ovim trijmufom, "sokoli" su u dobroj poziciji pred posljednje dvije utakmice.

"Da nam je neko kazao da ćemo se u ovom trenutku naći rame uz rame sa dvije kvalitetne reprezentaciju sigurno ne bi vjerovali, ali to je ljepota fudbala i snaga ove generacije. Ja sam sa 26 godina jedan od starijih u timu što govori o sjajnoj atmosferi, da je riječ o sjajnoj grupi momaka koji rade odličan posao zajedno sa stručnim štabom", nagalsi je Savić.

"Nadamo se da ćemo nastaviti da sanjamo i da probamo da se domognemo bar tog drugog mjesta", dodao je on.

Adam Marušić je kazao da je Crna Gora uspjela da iskoristi svoju šansu.

"Vidjelo se da je utakmica bila teška. Veoma taktički zahtjevna. Na terenu smo i mi oni stajali dobro i čekala se ta jedna greška da se postigne pogodak. Mi smo našu iskoristili i dali pobjedonosni gol. Uspjeli smo da ove dvije utakmice pobijedimo, a u oktobru nas čekaju još dva veoma teška meča. Svaki meč je bitan, i u svaki moramo ući kao u ove dvije protiv Kazahstana i Danske", kazao je Marušić.

Ovo je odličan period u karijeri, ne samo u reprezentaciji, nego i na klupskom nivou, pošto je ovog ljeta iz Ostendea prešao u italijanski Lacio.

"Srećan sam. Igram dobro u reprezentaciji. Prilagođavam se u Laciju ali nadam se da ću i tamo krenuti da igram od početka meča", kazao je Marušić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније