Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Beta ]

06. 09. 2017. 23:02 >> 22:45

MBAPE PORUČIO

Želim da osvojim sve sa PSŽ

Novi fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape rekao je danas da želi da osvoji sve trofeje sa tim klubom, a u više navrata napomenuo je da je planirao da ostane u Monaku još jednu sezonu.

Mbape se danas obratio javnosti, prvi put otkako je prošle nedjelje prešao iz Monaka u Pari Sen Žermen. On će godinu dana igrati na pozajmici, a na kraju sezone pariski klub će otkupiti ugovor za 180 miliona eura.

"Monako mi je bio prioritet, ali desile su se određene stvari. O tome ću uskoro pričati i reći ću šta se sve dogodilo. Veoma poštujem (potpredsjednika Monaka) Vadima Vasiljeva, on je nevjerovatan čovjek, ali dogodile su se neke stvari", rekao je Mbape na stadionu Park prinčeva u Parizu.

On je na konferenciju za novinare došao u pratnji advokata i članova porodice, a rekao je da je prelazak u Pari Sen Žermen bio ispravan potez.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam prešao u Pari Sen Žermen, veoma ambiciozan klub koji želi da postane najbolji. Bilo mi je važno da ne napustim Francusku poslije šestomjesečnog igranja na najvišem nivou", rekao je 18-godišnji francuski reprezentativac.

Mbape se proslavio prošle sezone kada je za Monako postigao 26 golova, zabilježio osam asistencija, osvojio titulu u francuskoj ligi i igrao polufinale Lige šampiona.

"Ja sam ambiciozan igrač koji uvijek želi da napreduje. Moj cilj je da postignem više golova nego prošle sezone. Lične ambicije moraju da budu dio šire ambicije, a to je da ova ekipa osvoji sve", naveo je on.

Dovođenjem Mbapea, Pari Sen Žermen je pokazao da namjerava da se bori za titulu u Ligi šampiona poslije višegodišnjeg neuspjeha. U posljednjih nekoliko godina pariski klub nije uspijevao da prođe četvrtfinale.

Mbape će u napadu igrati sa Nejmarom i Edinsonom Kavanijem.

"Željan sam trofeja i želim da ih osvajam godinu za godinom, počevši od sada. Naravno, Nejmarovo prisustvo je bonus. Izvanredno je igrati sa nekim igračem takvog nivoa", dodao je Mbape.

Pari Sen Žermen u ekipi ima dvojicu najskupljih igrača u istoriji fudbala, Nejmar je plaćen 222 miliona, a Mbape 180.

Mbape je rekao da ne razmišlja o cijeni transfera.

"To neće promijeniti moj način života niti način razmišljanja", dodao je mladi napadač.

On bi mogao da debituje u petak protiv Meca.

"Razgovarao sam sa trenerom, rekao mi je da mogu da igram na nekoliko pozicija u napadu i da može da rotira igrače. Nemam određenu poziciju. Ako me pitate gdje bih volio da igram, rekao bih centralnog napadača, a ako biste me to pitali sljedeće godine, rekao bih na krilu. To je dobro pitanje", naveo je on.

Evropska fudbalska unija pokrenula je istragu protiv Pari Sen Žermena zbog dovođenja Nejmara i Mbapea, povodom mogućeg kršenja pravila finansijskog fer pleja.

"Nemamo šta da krijemo. Ne mogu da govorim o detaljima. Uradili smo sve u skladu sa pravilima", rekao je predsjednik kluba Naser Al-Kelaifi.

Poslije obavljenog transfera, Mbapeu ostaje još jedan zadatak - da položi vozački test.

"To sam malo odložio, ali sada moram da se vratim tom poslu", rekao je Mbape, koga je majka vozila na treninge u Monaku.

"Pari Sen Žermen mi je obezbijedio vozača pa će biti u redu", dodao je Mbape.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније