Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Dnevne novine ]

08. 02. 2018. 09:46 >> 09:58
1

NOVA STANICA

Mugoša se preselio u Južnu Koreju

Poslije Njemačke i Moldavije vrijeme je za novi zadatak – sljedeća stanica u karijeri Stefana Mugoše je Južna Koreja, saznaju Dnevne novine.

Napadač našeg nacionalnog tima je potpisao za Inčon junajted. Mugoša je nekoliko dana boravio u Koreji, prošao medicinske testove, prije nego što je stavio paraf na dvogodišnji ugovor.

Eks napadač Budućnosti i Mladosti je proteklih pola godine proveo u Šerifu u taboru moldavskog velikana je odigrao 13 ligaških utakmica i postigao sedam golova. Pored domaće lige, veliko iskustvo je stekao i nastupima u grupnoj fazi Lige Evrope gdje je zabilježio četiri nastupa dva protiv Kopenhagena i po jedan u duelima sa moskovskom Lokomotivom i češkim Zlinom.

Dvadesetpetogodišnji golgeter se ljeta 2014. godine otisnuo u inostranstvo potpisavši za Kajzerslautern. U matičnom klubu Miroslava Klosea nije dobio pravu šansu, pozajmljen je u Aue gdje se dokazao sa četiri pogotka.

Uslijedio je transfer u Minhen 1860, zatim neslućeni organizacioni i finansijski problemi kluba iz Bavarske, epizoda u Karlsrueu (dva gola), pa onda Moldavija.

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković mu je u sedam navrata pružio šansu u u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a Podgoričanin je to znao da iskoristi.

Golovima protiv Poljske (u Podgorici i nezaboravnim makazicama u Varšavi) Mugoša je potvrdio da posjeduje klasu. Na stolu je bilo nekoliko ponuda iz Evrope, ali se na kraju u dogovoru sa menadžerom Nikolom Škreljom opredijelio za Južnu Koreju.

Inčon je “mlad klub” osnovan 2003, a već 2005. godine je bio vicešampion Južne Koreje. Protekle sezone je ispunjen cilj, odnosno opstanak u društvu najboljih, a već ove, sa Mugošom u napadu i još nekoliko pojačanja, raste želja za gornjim dijelom tabele.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније