Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

16. 07. 2013. 22:41 >> 22:45

ODIGRANO OSAM MEČEVA

Iznenađenja u kvalifikacijama za LŠ

Osim fudbalera Sutjeske, iznenađenje u večerašnjim utakmicama drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, priredili su i šampion Islanda Hafnarfjordur i kazahstanski Šahtjor.

Crnogorski šampion odigrao je neriješeno u gostima protiv Šerifa iz Moldavije 1:1, Hafnarfjordur je savladao litvanski Ekranas kao gost 0:1, dok je identičnim rezultatom prvak Kazahstana pobijedio BATE Borisov, prošlogodišnjeg učesnika najelitnijeg evropskog takmičenja.

Najinteresantniji meč prvog dana drugog kola kvalifikacija u Ligi šampiona odigran je u Češkoj. Na meču između domaće Viktorije Plzenj i sarajevskog Željezničara palo je čak sedam golova, a domaćin je slavio 4:3. Zanimljivo, svi golovi viđeni su u drugom poluvremenu.

Goleada je viđena i u meču između Fole i zagrebačkog Dinama. Mreže su mirovale u prvih 45 minuta, da bi Hrvati u drugom sa pet golova praktično riješili pitanje pobjednika dvomeča.

Još jedan klub je danas obezbijedio plasman u treće kolo. Dinamo iz Tbilisija, koji je na svom terenu ubjedljivo savladao Stejmur sa Farskih ostrva 6:1.

Slovenački Maribor je odigrao bez golova na gostovanju Birkirkaru na Malti, pa će u revanšu imati priliku da obezbijedi prolaz dalje.

Steua je lako u Bukureštu stekla prednost i pobijedila sa 3:0 skopski Vardar.

Do sada je odigrano osam utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a viđene su dvije pobjede apsolutnih autsajdera, a naš i bosanski šampion ostvarili su odlične rezultate koji im daju realne šanse da u revanšu dođu do naredne runde kvalifikacija. Dinamo iz Zagreba je završio posao u oprvoj utakmici, dok će šampionu Makedonije trebati čudo u Skoplju. Šampion Srbije, Partizan, sjutra u Jermeniji igra protiv Širaka.

Današnji rezultati:

Šerif (Mol) - SUTJESKA (CG) 1:1
Ekranas (Lit) - Hafnarfjordur (Isl)
Bate Borisov (Blr) - Šahtjor (Kaz) 0:1
Plzen (Češ) - Željezničar (BiH) 4:3
Dinamo Tbilisi (Gru) - Strejmur (Far) 6:1
Fola Eš (Luk) - Dinamo (Hrv) 0:5
Birkirkara (Mal) - Maribor (Slo) 0:0
Steua (Rum) - Vardar (Mak) 3:0

Sjutra na programu je devet utamica:

Širak (Jer) - Partizan (Srb)
Helsinki (Fin) - Home (Est)
Nefči (Aze) - Skenderbeg (Alb)
Slajgo (Irs) - Molde (Nor)
Elfsborg (Šve) - Daugava (Let)
TNS (Vels) - Legija (Polj)
Slovan (Svk) - Ludogorec (Bug)
Đer (Mađ) - Makabi TA (Izr)
Kliftonvil (S.Ir) - Seltik (Ško)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније