Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

10. 03. 2020. 22:54 >> 23:06

LIGA ŠAMPIONA

Debakl Totenhema u Lajpcigu, "poker" Iličića u Valensiji

Fudbaleri Lajpciga i Totenhema plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona. Njemački tim je i u revanšu osmine finala bio bolji od Totenhema, pošto je nakon minimanlne pobjede u Londonu, večeras bio ubjedljiv 3:0. Atalanta je na krilima Josipa Iličića, koji je postigao sva četiri gola savladala Valensiju na "Mestalji" 4:3 i tako sa ukupnih 8:4 izborila plasman među osam najboljih.

Fudbaleri Lajpciga su u prvom poluvremenu bili ti koji su dominirali na terenu, imali su šanse i za ubjedljiviju prednost, dok Totenhem nije imao rješenja za napade protivnika.

Lajpcig je poveo u desetom minutu golom Sabicera. Timo Verner je sjajno proigrao Sabicera koji je sa 17-18 metara pogodio mrežu Totenhema.

Mreža domaćeg tima zatresla se i u 19. minutu, ali je gol Vernera poništen zbog ofsajda.

Ipak, samo dva minuta kasnije na semaforu je ipak pisalo 2:0, a strijelac je ponovo bio Sabicer. Orije je pogriješio i glavom praktično dodao loptu Anhelinu, nakon čega je on proigrao Sabicera koji je glavom pogodio za veliku prednost svog tima.

U drugom poluvremenu viđena je drugačija slika na terenu, prošlogodišnji finalista Lige šampiona bio je malo opasniji nego u prvom, ali nije uspio da promijeni rezultat. Umjesto toga, plasman Lajpciga u četvrtfinale potvrdio je Forsberg u 87. minutu, samo dvadesetak sekundi pošto je ušao u igru.

Fudbaleri Atalante su poveli već u trećem minutu golom Josipa Iličića sa penala. Iličić je prethodno oboren u kaznenom prostoru.

Valensija je u 21. minutu izjednačila pogotkom Kevina Gameira, ali je italijanski tim u 43. minutu ponovo poveo. Gol je ponovo postigao Iličić sa "bijele" tačke, a nakon što je jedan igrač Valensije igrao rukom.

Gameiro je svojim drugim pogotkom na meču u 51. minutu izjednačio na 2:2, da bi Feran Tores u 67. minutu donio vođstvo Valensiji.

Iličić je u 71. minutu postigao svoj treći gol na utakmici, a 11 minuta kasnije i četvrti za pobjedu svoje ekipe.

Tok mečeva:

Kraj na oba meča.

86' Lajpcig na 3:0, Forberg je pogodio minut nakon što je kročio na teren.

82' Fenomenalni Iličić, četvrti gol za novi preokret 4:3!

71' Odmah uzvraća Atalanta, het-trik Iličića! Slovenac je zatresao mrežu precizni udarcem sa 12-13 metara.

67' Preokret na "Mestalji", Feran Tores je nakon asistencije Pareha donio vođstvo Valensiji 3:2.

51' Valensija je opet izjednačila. Nastavlja se obračun Gameira i Iličića, drugi gol Francuza. Pogodio je glavom nakon centaršuta Ferana toresa sa desne strane.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

45' Atalanta je praktično završila posao, opet vodi 2:1 i opet Iličić iz penala.

42' Tek sada prijeti Totenhem, udarac Lo Selsa odbranio je Gulađi.

28' Dobra kontra Lajpciga, pokušao je Verner iskosa sa lijeve strane, Ljoris brani.

22' Lajpcig na 2:0, opet Sabicer! Sada je pogodio glavom nakon ubacivanja Anhelinja.

21' Valensija je izjednačila, strijelac je Gameiro. Iskorstio je smušenu reakciju odbrane gostiju i sa 10-ak metara poslao loptu u mrežu.

19' Lajpcigu je opravdano poništen gol zbog ofsajda Vernera.

11' Vodi i Lajpcig, udarac Vernera je izblokiran, lopta je stigla do Sabicera, koji je pogodio desni donji ugao. Čini se da je Ljoris mogao bolje da interveniše...

3' Atalanta već vodi, hita ka četvrtfinalu. Iličić je pogodio iz penala. Isti igrač je i izborio kazneni udarac.

Mečevi su počeli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније