Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

15. 03. 2023. 23:12 >> 23:17

LIGA ŠAMPIONA

Benzema stavio tačku na nadu Liverpula u fudbalsko čudo

Fudbaleri Real Madrida i u revanš meču su slavili protiv Liverpula sa i više nego zasluženu idu u četvrtfinale Lige šampiona.

Jedini gol viđen je u 79. minutu kada je mrežu, večeras odličnog Alisona zatresao Karim Benzema.

Vinicijus Žunior je dobio dobru loptu po lijevoj strani, našao se u doborj prilici, ali je proklizao.

Mladi brazilski fudbaler je međutim pokazao sjajnzu snalažljivost, pa je ipak uspio sa zemlje da pošalje loptu na suprotnoj strani gdje je bio Karim Benzema koji ne griješu u takmcim situacijama.

Repriza prošlogodišnjeg finala Lige šampiona rješena je očigledno u prvom meču, gdje je Real iskoristio svaku grešku krhke odbrane "Crvenih" i vjerovatno najgoru utakmicu Alisona od kada nosi dres engleskog tima i sa 2:5 je praktično rješio pitanje prolaska dalje.

Nade Liverpula su postojale nakon rekordne pobjede u derbiju Premijer lige kada je ekipa Jirgena Klopa "samljela" sa 7:0 Mančester junajted, ali poziv realnosti je bio već u idućem kolu kada su poraženo od Bormuta sa 1:0.

U prvom poluvremenu večerašnjeg duela, šanse su imale obije ekipe, ali golmani Kurtoa i Alison su bili na visini zadatka.

Klop je odlučio da od prvog minuta "puca iz svog oružja" pa su tako na terenu od starta krenuli Nunjez, Salah, Gakpo, Žota.

Urugvajac se prvi našao u prilici, nakon greške Karvahala, Salah je uspio da ga uposli, alu Kurtoa je bio na visini zadatka.

Samo sedam minuta kasnije sjajna prilija za Real, preko Vinisijusa, ali Alison je bio sada na visini zadatka.

Mogao je Real do vođstva i preko Kamavinge, odnosno Modrića, ali Francuzu je prepreka bio Brazilac na golu, dok je Hrvat poslao loptu tik preko gola.

U 33. minutu ponovo sjajna prilika za Nunjeza na drugoj strani ali sada je Kurtoa bio na svom vrhuncu. Potom je i Gakpo bio u šansi ali mreže su mirovale.

Tako, iako je prvo poluvrijeme bio dobar fudbal, obije ekipe, 0:0 je više išlo na vodenicu Madriđana.

U nastavku, vijdelo se da je ekipa Liverpula postala svjesna da se fudbalsko čudo neće desiti, pa su tako i napadi engleske ekipe postajali sve tuplji, bez ideje i konkretne završnice.

Takvu situciju Real je umio da iskoristi i definitivno stavi tačku na pitanje prolaska dalje.

Liverpul sada očekuje grčevita borba za Ligu šampiona u Premijer ligi gdje zaostaju već šest bodova za Totenhemom (uz utakmicu manje doduše) dok je ispred njih i Njukasl, a "za vratom dišu" Brajotn i Brentford (koji su večeras slavili u svojim utakmicama Premijer lige).

Real kaska za Barselonom u domaćem prvenstvu, ali je Karlo Anćeloti baš tamo gdje se osjeća najsigurnije, u kasnoj eliminacionoj fazi Lige šampiona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније