Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

02. 03. 2015. 20:59 >> 20:56

NEZAVISNA KOMISIJA

Dokazali dopingovanje u Bundesligi

Najmanje dva njemačka fudbalska kluba, među kojima i bivši prvak Štutgart, koristili su doping 70-tih i 80-tih godina prošlog vijeka, objavila je nezavisna komisija koja je istraživala optužbe za doping.

Kako je navedeno, postoje čvrsti dokazi o dopingu fudbalera Štutgarta, kao i tadašnjeg drugoligaša Frajburga. U sistemski doping umiješana je i Univerzitetska bolnica u Frajburgu, kao i Njemački biciklistički savez i to u razdoblju od 1975. do 1980. godine.

Ipak, istragom se nije moglo utvrditi koji su fudbaleri koristili zabranjene supstance. Komisija je do ovih zaključaka došla istražujući dokumentaciju doktora Armina Klumpera, bivšeg šefa odjeljenja sportske medicine u bolnici koji je kažnjen 1989. godine, piše Tportal.

"Sistesko korištenje dopinga u njemačkom fudbalu je sada definitivno dokazano", objavila je komisija.

U Štutgartu nijesu željeli da komentirišu tvrdnje o dopingu jer nijesu dobili izvještaj.

"Teško je komentirisati ove tvrdnje jer se radi o događajima starijim od 30 godina. Međutim, Štutgart je zainteresovan da se rasvijetle optužbe za doping, jer želimo čisti sport", poručili su iz Štutgarta koji je pet puta bio njemački šampion, pri čemu i 1984. godine.

U Frajburgu za sada nijesu komentarisali optužbe.

Zanimljivo, jedan od igrača koji su u spomenutom peridu igrali za Frajburg i Štutgart je sadašnji njemački selektor Joakim Lev. On za sada ćuti, ali oglasio se tadašnji trener Štutgarta Jirgen Zunderman.

"Tvrdnje o dopingu igrača Štutgarta su glupost. To je apsurd, ne mogu zamisliti da su se igrači dopingovali", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније