Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 01. 2014. 09:21 >> 09:26

NAJEFIKASNIJI NA PARKETU

Sjajni Peković vodio "Vukove" do pobjede

Protekle noći odigrano je osam utkamica NBA lige. Najviše zahvaljujući sjajnoj partiji Nikole Pekovića, Minesota je protiv Jute prekinula niz od tri poraza, Indijana je upisala novu pobjedu, dok je šampion Majami do pobjede morao da dođe u produžetku.

Minesota je pred svojim navijačima bila ubjedljiva protiv Jute 98:72. Peković je bio najefikasniji akter meča sa 27 poena, a imao je i 14 skokova, u samo tri četvrtine u kojima je igrao. Tako je izjednačio njegovo ovosezonski rekord u broju skokova, a bio je i precizan iz igre pogodivši 12 od 17 šuteva.

Našem centru u reketu podršku je pružio ove sezone najbolji igrač "Vukova" Kevin Lav, koji je postigao 18 poena i imao 13 uhvaćenih lopti, dok je raspoložen bio i Kevin Martin koji je meč završio sa 20 poena.

Šuteri Jute nijesu bili raspoloženi, pogodili su samo 28 odsto šuteva, a ovo im je treći put ove sezone da su izgubili sa preko 25 poena razlike.

Jedan od mečeva koji je pred početak izazavao najviše pažnje bio je onaj izmeđi Indijane i Klipersa, koji je na kraju pripao domaćem sastavu 106:92.

Pejsersi su upisali 32. ovosezonsku pobjedu, do koje ih je vodio Pol Džordž sa 36 poena i šest skokova, a pogodio je pet od šest šuteva za tri poena. U pobjedničkoj ekipi treba istaći i partiju Lensa Stefensona, koji je postigao 22 poena. Kod ekipe iz Los Anđelesa, najbolji je bio Kroford sa 22, dok je Grifin ubacio 19 poena.

Majami je svoj 29. trijumfa u sezoni ostvario u Šarlotu, ali tek nakon produžetaka. U šampionskoj ekipi najboji je bio Lebron Džejms sa 34 poena, Kris Boš ubacio je 25, dok je Rej Alen uspiao 12 poena. Dvejn Vejd sinoć nije bio timu.

S druge strane, kod domaćina, Džeferson je postigao 22 poena, ali izostala je podrška sigrača, kako bi u produžecima utakmicu riješili u svoju korist.

Dalas je na svom parketu poražen od Portlanda, u meču u kojem je sinoć viđen najveći broj poena. Blejzersi su zasluženo slavili 127:111, a a predvodio ih je Oldridž sa 30, dok je Batum ubacio 20 poena. Poraz Maveriksa vjerovatno je uslovljen nešto slabijom partijom njihove najveće zvijezde Dirka Novickog, koji je meč završio sa 18 poena, a ni njegovi saigrači nijesu bili na nivou.

Što se tiče ostalih mečeva, Čikago je bio ubjedljiv protiv Filadelfije, Hjuston kod kuće savladao Milvoki, pobjedu je upisao i Golden Stejt na gostovanju u Nju Orleansu, dok su, takođe u gostima, Pistonsi pobijedili Vašington.

Rezultati:

Indijana - LA Klipers 106:92
Vašington - Detroit 98:104
Šarlot - Majami 96:104 (nakon produžetaka)
Čikago - Filadelfija 76ers 103:78
Hjuston - Milvoki 114:104
Minesota - Juta 98:72
Nju Orleans - Golden Stejt 87:97
Dalas - Portland 111:127

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније