Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 02. 2014. 22:25 >> 22:26

KVALIFIKACIJE ZA EL(JUNIORI)

Budućnost poražena od Zemuna

Juniori Budućnosti poraženi su u drugom meču grupe A kvalifikacionog turnira Evrolige od beogradskog Zemuna rezultatom 67:80 (15:29, 11:20, 26:14, 15:17).

Loše su ''plavi'' momci ušli u meč, Zemun je brzo stekao veliku prednost koja je par sekundi prije kraja prve dionice iznosila 17 poena (12-29).

Čarapić je faul-košem sekund prije kraja prve četvrtine smanjio zaostatak na 14 poena.

U drugom periodu igre Novosel i drugovi nisu uspjeli da odreaguju, Zemunci su nastavili sa sjajnom igrom, pa su na odmor otišli na plus 23.(26:49)

Mlade nade Budućnosti su se probudile u trećoj četvrtini. Razigrao se Dožić koji je u ovom kvartalu ubacio čak 11 poena, odlično je zaigrao i Radunović koji ih je dodao 10, pa su Radovićevi košarkaši pred posljednjih 10 minuta istopili prednost Zemuna na samo 11 poena! (52:63).

Zemun je na startu četvrte četvrtine serijom od 4:0 (koševi Bojičića i Gavrilovića) ponovo stekao veliku prednost (52:67), ali tada je uslijedila još jedna reakcija Budućnosti i serija od 7:0 (Novosel trojka, Baćović koš i bacanje, Radunović bacanje), koja je poslije dugo vremena vratila Podgoričane na jednocifren minus (59:67) i koja je prinudila trenera beogradskog tima da zatraži tajm-aut.

Nakon pauze Radović je vratio 10 poena prednosti, a 3 minuta prije kraja Ognjen Čarapić je postigao koš za -8 (61:69).

To je bilo sve što su ''plavi'' momci uspjeli da urade, jer su ubrzo Bojičić i Ćirković  odveli Zemun na 61:73.

Do kraja meča Čarapić je ubacio 4 poena i Novosel 2 za Podgoričane, dok je Radović dao 4, a Vidović 3 koša za Zemunce. Konačan rezultat 67:80.

Najbolji u redovima Budućnosti bili su Dožić sa 16 poena i 8 skokova i Novosel i Radunović sa po 13 (Radunović 12 skokova).

U pobjedničkoj ekipi istakao se Starinčević sa 17 pogodaka.

(tekst i foto: kosarka.me)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније