Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

25. 04. 2014. 22:40 >> 22:41
3

POLUFINALE ABA LIGE

Partizan eliminisan trojkom iz očaja

Košarkaši Partizana nisu uspjeli da savladaju Cedevitu u polufinalu ABA lige, izgubili su rezultatom 81:79, trojkom Nolana Smita u posljednjoj sekundi.

 

Partizan je pri samom kraju meča imao pola koša prednosti, Tepić je šutirao za tri poena i promašio, a Smit sa devet metara pogodio za pobjedu.

Cedevita je imala prednost u prvoj dionici, ali je Partizan stigao do velikog preokreta u četvrtoj četvrtini, serijom 14:2, da bi vođstvo imali i u finišu, ali je na kraju presudio šut iz očaja beka Cedevite.

I to se dogodilo na četvrtu godišnjicu legendarnog pogotka Dušana Kecmana, u finalu ABA lige, protiv Cibone u Zagrebu.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Aleksandar Pavlović, odigrao je fenomenalan meč, ubacio 25 poena, kao i nekoliko ključnih trojki u drugoj dionici. Bogdan Bogdanović je dodao 15, a Žofre Lovernj 10, dok su na drugoj strani najefikasniji bili Miro Bilan (14p), Jusuf Nurkić (13p), dok je Goran Suton zabilježio dabl-dabl, 10 poena, 11 skokova.

Cedevita će u finalu igrati protiv Cibone, koja je u četvrtak savladala Crvenu zvezdu. Cedevita je, uz Cibonu, izborila plasman u Evroligu, dok je Partizan ostao bez elitnog takmičenja, a Zvezda će da igra kvalifikacije.

 

(B92)

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније