Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

26. 04. 2014. 23:14 >> 23:13

FINALE U ''KOMBANK ARENI''

Cedevita i Cibona za prvi trofej u ABA ligi

Treneri Cedevite i Cibone Jasmin Repeša i Slaven Rimac, saglasni su se u ocjeni da je plasman u finale ABA lige i plasman u Evroligu naredne sezone veliki uspjeh za hrvatsku košarku i poručili da očekuju neizvjestan meč za trofej.

Cedevita je u Beogradu u neizjvesnoj završnici savladala Partizan 81:79, dok je u prvom polufinalu Cibona iznenadila Crvenu zvezdu i slavila rezultatom 75:70.

"Ovo je sjajna stvar za klupsku i nacionalnu košarku poslije Evropskog prvenstva u Sloveniji. Zasluženo smo u finalu, obje ekipe su pokazale karakter protiv favorizovanih Partizana i Crvene zvezde. Dobro se poznajemo, između nas nema tajni, ali mi smo ambiciozan klub koji želi da osvaja trofeje", rekao je Repeša.

Repeša je kazao da su Cedevita i Cibona psihički i fizički ispražnjeni poslije napornih utakmica u polufinalu i da će onaj tim koji bude odmorniji biti u prednosti u finalu.

Trener Cibone Rimac istakao je da su igrači i stručni štab izborili plasman u Evorligu i da je sada na ljudima iz kluba da riješe finansijske probleme.

"Finale je šlag na torti. Čeka nas odličan protivnik, moramo da damo sve od sebe i pružimo ono što smo radili cijele sezone, iako smo od početka imali manjak igrača", rekao je Rimac.

Finalna utakmica ABA lige na programu je u nedjelju, od 20 sati, u Kombank areni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније