Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

11. 06. 2014. 08:47 >> 11:13

VRATILI VOĐSTVO

Sparsi zaledili "Vrelinu"

Košarkaši San Antonio Sparsa slavili su na Floridi u trećoj utakmici finalne serije NBA plej-ofa, rezultatom 111:92, i tako ponovo preuzeli vođstvo. Majamiju je ovo bio prvi plej-of poraz na domaćem terenu ove sezone.

Nakon poraza pred svojim navijačima u utakmici broj dva, Sparsi su uzvratili udarac aktuelnim šampionima. Već u prvoj četvrtini gosti su pokazali zube, Lebron Džejms i drugovi nijesu imali rješenja za odličan napad Sparsa, koji su u prvih 12 minuta ubacili čak 45 poena, dok je Majami postigao 25.

Košarkaši San Antonija bili su šuterski raspoloženi, od prvih 21 šuteva pogodili su 19, a do poluvremena uvećali su prednost i na odmor otiši sa plus 21 (71:50). Izabranici iskusnog Grega Popoviča ponovo su šampione zadržali na 25 ubačenih poena za jednu četvrtinu.

Sparsi su u prvih 16 minuta iz igre šutirali 19/21 i do kraja poluvremena zadržali preko 75 posto šuta, čime su oborili rekord NBA finala.

 

Šut gostiju je do kraja stao na 59.4 posto (deset minuta pre kraja bio je i niži), dok je Majami šutirao 51.6 posto. Ključni faktor bile su izgubljene lopte Majamija (20, po 10 u oba poluvremena), koje su u prvih 16 i posljednjih 8 minuta otvorile ogroman prostor San Antoniju za lake poene.

Ipak, Majami je u trećoj dionici zaigrao bolje, pa se prednost "Mamuza" istopila na 7 razlike (74:81). Ali, ni tada domaći nijesu uspjeli da postignu više od 25 poena.

U odlučujućem dijelu utakmice Sparsi su ponovili igru s početka meča na koju Majami nije imao pravi odgovor, pa su gosti zasluženo stigli do svoje druge pobjede u finalnoj seriji.

Junak pobjede je Kavai Lenard, koji je za prvih šest minuta dao 13 poena (rezultat bio 25:12) i tako dao krila svojoj ekipi, a do kraja briljirao je i u odbrani i u napadu. Meč je završio sa 29 poena, 4 skoka, po 2 ukradene lopte, blokade i asistencije, ali statistika ne pokazuje njegov pravi doprinos na parketu, posebno u posljednjoj četvrtini kada je zaustavio Džejmsa i spriječio Majami da se vrati u meč.

Deni Grin i Toni Parker dali su po 15 poena, a veteranski dvojac Dankan-Đinobili ubacili su 14 odnosno 11 poena.

S druge strane u redovima domaćina najefikasniji su bili LeBron i Dvejn Vejd sa po 22 poena, ali slaba podrška ostatka ekipe rezultirala je drugim porazom u seriji.

Četvrti duel velikog finala igra se u noći između četvrtka i petka ponovo u Majamiju, a peti meč na programu je u San Antoniju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније