Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

07. 09. 2013. 13:59 >> 14:01

SKUPŠTINA RSCG

Novi mandat Zoranu Radojičiću

Dosadašnji predsjednik Skupštine RSCG Zoran Radojičić, dobio je novi mandat na tu funkciju. Njegov jedini protivkandidat bio je Dragan Ražnatović.

Odluka o predsjedniku donijeta je danas, na redovnoj i izbornoj Skupštini RSCG. Radojičića su kandidovali Udruženje rukometnih trenera Crne Gore i ŽRK Budućnost, dok je Ražnatović bio kandidat Lovćena.



Novi-stari predsjednik dobio je 20 glasova prisutnih delegata, dok su za Ražnatovića glasala trojica. Prilikom glasanja, dva delegata bila su uzdržana.

Radojičić je bio predsjednik Skupštine i prethodne četiri godine.

On se nakon izbora zahvalio delegatima na ukazanom povjrenju i kazao da će i u narednom periodu dati svoj maksimum u radu Saveza.

"Poželio bih rukometu, ništa više od ovog što je postignuto u prethodnom četvorogodišnjem periodu, jer su rezultati zaista sjajni. Korak naprijed bi bilo izvanredno. Da bi bilo bolje treba riješititi poznate životne problema. Očekujem da ću ispuniti vaša očekivanja, obećavam da ću raditi sve za rukomet“, rekao je Radojičić.

Skupština je jednoglasno usvojila Izvještaj o radu Upravnog odbora između dvije Skupštine i Izvještaj Nadzornog odbora o finansiskom poslovanju Saveza za 2012. Godinu.

Saopšteno je da je Savez godinu završio sa gubitkom od 668 hiljada eura.

Navodi se da su rashodi u 2012. godini iznosili su million i 578 hiljada, a prihodi 910 hiljada eura.

Predsjednik Upravnog odbora Predrag Bošković kazao je da je RSCG fenomen u poređenju sa ostalim reprezentacijama i Savezima sa kojim se crnogorska asocijacija takmiči.

Prema njegovim riječima, RSCG u svim starosnim kategorijama ima 1234 registrovana rukometaša i 1217 rukometašice.

On je kazao da su iz oskudne baze, koja je posljednjih godina proširena, postignuti vrhunski rezultati.

"Rukometašice su osvojile evropsko zlato, rukometaši su igrali na Svjetskom prvenstvu i izborili plasman na Evropsko u jakoj konkurenciji i izuzetno teškoj grupi. Problem predstavljaju muške mlađe kategorije, a i situacija u trenerskoj organizaciji nije na najboljem nivou", rekao je Bošković.

Prema njegovim riječima, nastup klubova na evropskoj sceni nije na zavdinom nivou.

"Osim Budućnosti rijetko ko prođe prvo kolo, ili uopšte želi da se takmiči na evropskoj sceni. Ove sezone samo su tri kluba prijavljena", rekao je Bošković.

Skupština je konstatovala da finansijska situacija u klubovima nije na zavidnom nivou i da je još neizvjesno ko će se od klubova takmičiti.

Klubovi su apelovali da Savez pokuša da nađe Sponzora lige, koji bi barem djelimično smanjio troškove, odnosno preuzeo na sebe plaćanje službenih lica.

Dogovoreno je da u utorak u podne u savezu bude održan sastanak muških klubova, a dan kasnije ženskih, na kojem bi trebalo da bude poznat broj timova koji će se takmičiti, predlog sistema takmičenja i predlog datuma početka novog šampionata u svim starosnim kategorijama.

na sjednici je zatraženo ukidanje depozita klubovima, kao i da takmičenje kadeta ne utiče na tabelu seniorskih timova.

Biće razmatrana i najava Lovćena da zbog obaveza u SEHA ligi preskoči prvi dio nacionalnog šampionata.

Skupština je ovlastila UO da nakon sastanka klubova donese konačnu odluku o početku šampiuonata i sisitemu takmičenja.

Sjednici je prisustvovalo 26 od ukupnio 31 delegata koliko broji Skupština.



(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније