Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

12. 07. 2017. 17:07 >> 17:59

ČILIĆ BOLJI OD MILERA

Kveri izbacio Mareja

Amerikanac Sem Kveri priredio je senzaciju na Vimbldonu, pošto je izbacio branioca titule Endija Mareja u četvrtfinalu sa 3:2 (3:6, 6:4, 6:7(4), 6:1, 6:1).

Marej je vodio 1:0 i 2:1 u setovima, ali je Amerikanac u četvrtom i petom setu odigrao kao u transu - slavio je dva puta po 6:1 i pošao dalje.

Kveri je tako postao prvi Amerikanac koji se plasirao u polufinale nekog Grend slem turnira još od Vimbldona 2009. godine i Endija Rodika.

Na drugoj strani, Marej je porazom u četvrtfinalu doveo u pitanje i prvo mjesto na ATP listi.

Nakon njegove eliminacije, Novak Đoković bi se osvajanjem titule na Vimldonu vratio na čelo.

Kveri će se za finale boriti sa Marinom Čilićem koji je nakon maratona pobijedio Žila Milera 3:6, 7:6, 7:5, 5:7, 6:1.

Čiliću je ovo prvi plasman u polufinale Vimbldona, on je treći hrvatski teniser koji je stigao do polufinala Vimbldona, poslije Gorana Ivaniševića i Marija Ančića.

Čilić i Kveri su se do sada sastajali četiri puta i sva četiri puta slavio je hrvatski teniser. Jedan od tih mečeva odigrali su upravo na Vimbldonu 2012. godine i taj meč je drugi najduži u istoriji turnira. Čilić je tada slavio sa 17:15 u petom setu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније