Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

31. 10. 2018. 16:48 >> 17:52
10

MASTERS U PARIZU

Đoković ponovo broj jedan, Nadal odustao

Španski teniser Rafael Nadal prepustio je prvo mjesto na ATP listi Novaku Đokoviću, pošto se povukao sa mastersa u Parizu neposredno pred početak duela protiv Fernanda Verdaska.

Rafa će izgubiti 180 bodova, a Đoković je plasmanom u treće kolo osigurao plasman na vrh.

Španski teniser je odustao zbog povrede stomačnih mišića.

Nekoliko dana sam osjećao probleme u predjelu stomaka, naročito kada serviram. Razgovarao sam sa ljekarima i preporučili su mu da ne igram", rekao je Nadal.

Nadal je bio slobodan u drugom kolu, a u Parizu je trebalo da se vrati na teren nakon povrede koljena koju je zaradio tokom duela sa Del Potrom u polufinalu US opena.

Na drugoj strani, Đoković krunisati jednu od najboljih godina u karijeri. On je postao tek drugi igrač koji je došao do vrha, a da je u istoj godini bio plasiran iznad 20. mjesta na ATP listi.

Prethodno je to uradio Marat Safin, koji je 28. februara 2000. godine bio 38. igrač svijeta, a 20. novembra iste godine postao je broj jedan.

Đoković je u 21. maja bio 22. igrač svijeta.

Potom je osvojio Vimbldon, Sinsinati, US open, Šangaj...

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније