Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

26. 10. 2017. 10:17 >> 09:47

REAGOVANJE KCCG

Dikić nije imao prigovor na liječenje

Klinički centar Crne Gore (KCCG) najoštrije je osudio izjave Gorana Petronijevića i Milana Petrovića, advokata optuženog za terorizam Bratislava Dikića, tokom izvođenja dokaza pred Višim sudom u Podgorici, apelujući na sve aktere u postupku da ne zloupotrebljavaju tu ustanovu.

"Sumnje advokata, ne samo u stručan rad ljekara KCCG i konsultanta doktora Zorana Mirkovića sa VMA iz Beograda, kojeg smo po njegovoj želji angažovali da ga operiše, već i njihov zahtjev da se izvrši DNK analiza uzoraka pacijenta Dikića koji su urađeni u našoj ustanovi tokom njegovog hirurškog zbrinjavanja, nedvosmisleno optužuju našu ustanovu za krivično djelo", kaže se u saopštenju.

Kako se ocjenjuje, na ovaj način je bez presedana, do sada nezapamćenim činom u crnogorskom zdravstvu, KCCG optužen za krivično djelo, "čime bi ugrozili zdravlje pacijenta".

Navodi se da je Dikić tokom bolničkog liječenja, 5. oktobra, upoznat sa patohistološkim nalazom i da nije imao prigovor.

KCCG je, kako se ističe, najreferentnija zdravstvena ustanova u državi i svoju djelatnost obavlja na visoko profesionalnom nivou u skladu sa zakonima Crne Gore, medicinskom doktrinom i etikom. "Prioritet su zdravlje pacijenata, a o tome najbolje govori i zahvalnost Dikića koju je uputio direktorki naše ustanove nakon njegovog liječenja".

"Stojimo na raspolaganju svim nadležnim institucijama za utvrđivanje svih relevantnih činjenica", kaže se u saopštenju KCCG koji apeluje na sve aktere u postupku da ne zloupotrebljavaju tu ustanovu tokom izvođenja dokaza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније