Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 10. 2014. 19:58 >> 20:05

NEKSAN NASTAVLJA PROIZVODNJU

Bez ponude za imovinu Boksita

Za kupovinu imovine Rudnika boksita ni na drugom oglasu nije bilo zainteresovanih, saznaje agencija Mina-biznis.

 

Iz stečajne uprave su kazali da u predviđenom roku nije stigla nijedna ponuda za kupovinu imovine, ali ostaje mogućnost da neka stigne naknadno, poštom.

Imovina Boksita na drugom tenderu ponuđena je po početnoj cijeni od 10,74 miliona EUR, 3,26 miliona EUR nižoj nego na prvom.

Zainteresovani za kupovinu ponude su mogli dostavljati do 14 sati na adresu Privrednog suda. Otvaranje ponuda zakazano je za 7. oktobar u 11 sati u Privrednom sudu.

Ni na prethodnom javnom nadmetanju za prodaju imovine Rudnika boksita, na koje su se ponude mogle dostavljati do 22. avgusta, nije bilo zainteresovanih.

Na prodaju je nuđena nepokretna i pokretna imovina Rudnika boksita, koju čine građevinski objekti sa zemljištem u Opštini Nikšić sa poslovnim zgradama u privredi.

Kupcima je nuđeno i zemljište, kao i proizvodna postrojenja, oprema i uređaji, transportna sredstva i druga pokretna imovina preduzeća.

Privredni sud u Podgorici proglasio je 26. februara bankrot u Rudnicima boksita, jer niko u zakonskom roku, koji je istekao 19. februara, nije dostavio plan reorganizacije preduzeća.

U Rudnicima boksitima je prethodno, odnosno u novembru prošle godine, uveden stečaj na zahtjev Crnogorske komercijalne banke (CKB) zbog duga od 1,59 miliona EUR.

Nikšićka kompanija Neksan organizovaće proizvodnju u Rudnicima boksita i isplaćivati zarade ukoliko ni do 7. oktobra ne stigne ni jedna ponuda na tender za prodaju imovine.

Davidović nastavlja proizvodnju iako ne bude ponude

Neksan će, kako je rekao njegov vlasnik, Miodrag Davidović, organizovati proizvodnju u Rudnicima boksita i isplaćivati zarade ukoliko ni do 7. oktobra ne stigne ni jedna ponuda na tender za prodaju imovine.

Davidović je kazao agenciji Mina-buznis da je riječ o saradnji koja treba da bude ovjerena poslovno-tehničkim ugovorom nakon 7. oktobra.

"U suštini dogovor je postignut, ali je neophodno sačekati taj rok nakon čega bi trebalo da ga verifikuje Odbor povjerilaca i prihvate zaposleni u Boksitima", kazao je Davidović u telefonskom razgovoru nakon sastanka u Beogradu sa predstavnicima Boksita.

Na razgovor sa Davidovićem u Beogradu su predstavnici obje sindikalne organizacije Boksita, stečajni upravnik Zdravko Cicmil i dio poslovodstva.

Na pitanje do kad će Neksan upravljati Boksitima, Davidoović je odgovorio sve dok se ne nađe kupac za imovinu.

Prema informacijama agencije Mina-business u predviđenom roku nije stigla ni jedna ponuda za Boksite, ali ostaje mogućnost da poštom stigne neka ponuda.

Davidović je do 1. septembra na osnovu tremjesečnog ugovora o isporuci rude, redovno obezbjeđivao novac za organizovanje proizvodnje i isplatu zarada zaposlenima u Boksitima.

Ruda je do sada samo lagerovana, jer nije pronađen kupac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније