Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 05. 2013. 20:01 >> 21:20
1

GLAVNI ODBOR

DPS: Izbor Vujanovića-garant sigurnog puta

Glavni odbor Demokratske partije socijalista zadovoljan je povjerenjem koje su građani, na predsjedničkim izborima, ukazali Filipu Vujanoviću, prepoznajući u tome garant nastavka demokratskog i ekonomskog razvoja Crne Gore, arifmacije multietničke i građanske države, te nastavka evropskih i NATO integracija, čime je obezbijeđen siguran dalji put ka višim standardima u svim oblastima života.

Glavni odbor DPS se upoznao sa ocjenama predsjedničkih izbora iz preliminarnog izvješataja privremene posmatračke misije OEBS/ODIHR u Crnoj Gori  da su izbori realizovani efikasno i profesionalno. Glavni odbor je potvrdio spremnost DPS-a da, kao najjača politička partija u Crnoj Gori, kroz demokratske, političke, institucionalne i zakonske inicijative intenzivno radi na dostizanju standarda na koje je OEBS/ODIHR misija ukazala u svom preliminarnom izvještaju, saopšteno je iz vladajuće partije.

Na današnjoj sjednici usvojene su i analize lokalnih izbora održanih devetog marta u Nikšiću i Andrijevici, na kojima je ubjedljivim pobjedama potvrđena politička dominacija DPS-a i koalicije „Evropska Crna Gora“.

Razmatrajući ove analize, Glavni odbor je postavio osnove daljih partijskih aktivnosti u susret redovnim lokalnim izborima, koji će u nekim crnogorskim opštinama biti održani krajem ove i početkom 2014. godine. 

Glavni odbor je upoznat  sa pripremama za Osnivačku konferenciju ŽAD-a (Ženska alijansa DPS-a) koja će biti organizovana 25. maja, kao i sa aktivnostima u vezi sa održavanjem treće sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS, koja će biti održana početkom juna, a čija će tema biti evropske i NATO integracije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније