Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 03. 2015. 15:02 >> 14:56

SEKULIĆ PORUČIO

Nije neophodna hitna sjednica Odbora

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje razmatraće realizaciju zaključaka Skupštine o stanju životne sredine u Pljevljima u drugom i četvrtom kvartalu ove godine, zbog čega nije neophodno održati sjednicu u najkraćem roku, kazao je predsjednik tog tijela, Predrag Sekulić.

On je u otvorenom pismu reagovao na navode šefa poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP) Aleksandra Damjanovića, koji je najavio da će ta partija inicirati u Skupštini raspravu o stanju životne sredine u Pljevljima i pored, kako je saopštio, neodgovornosti Sekulića, „koji je ocijenio da rasprava na matičnom Odboru neće riješiti situaciju“.


Damjanović se obratio Sekuliću sa inicijativom da što prije zakaže sjednicu matičnog odbora koja bi se održala u Pljevljima na temu Razmatranje stanja životne sredine u tom gradu.

Sekulić je podsjetio da je Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, na sjednici 18. decembra prošle godine razmotrio aktuelno stanje životne sredine u Pljevljima. 

„Nakon rasprave, Odbor je jednoglasno odlučio da povodom aktuelnog stanja životne sredine u Pljevljima predloži Skupštini da usvoji zaključke čija je sadržina, utvrđena na Odboru, dostupna i u elektronskoj formi na sajtu Skupštine Crne Gore“, naveo je Sekulić u pismu.

Skupština je, kako je dodao, na sjednici, 27. decembra prošle godine, usvojila Zaključke povodom razmatranja aktuelnog stanja životne sredine u neizmijenjom tekstu.

„Osim toga, Planom rada Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje za ovu godinu, koji je usvojen na sjednici Odbora 19. januara, predviđeno je da će Odbor kao matično radno tijelo razmatrati realizaciju zaključaka Skupštine povodom razmatranja stanja životne sredine u Pljevljima u drugom i četvrtom kvartalu ove godine, zbog čega smatram da nije neophodno održati sjednicu Odbora u Pljevljima „u najkraćem mogućem roku““, kazao je Sekulić.

On je ocijenio da je SNP više vodio računa o ekologiji tokom dugogodišnjeg vršenja lokalne vlasti u Pljevljima ne bi situacija danas bila takva kakvom je, kako je naveo, Damjanović opisuje u njegovom dopisu.

„Da ste pažljivo pročitali moj odgovor Vama gospodine Damjanoviću, vidjeli bi ste da veoma brinem, u skladu sa svojim nadležnostima kao predsjednik skupštinskog Odbora, o ekološkoj situaciji u Pljevljima, ali da me nije briga za Vaše sitne, politikantske inicijative“, poručio je Sekulić.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније