Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ A.B. ]

12. 06. 2023. 08:00 >> 08:38

SUD U HAMBURGU

Pala prva tužba protiv Bionteha zbog sumnjive vakcine

Farmaceutska kompanija BioNTeh pojaviće se danas na sudu u Hamburgu nakon tužbe u kojoj njemačka državljanka traži odštetu zbog teških posljedica koju je izazvala vakcina ove kompanije protiv koronavirusa, piše HRT.

To je prva u nizu mogućih tužbi protiv kompanije u Njemačkoj zbog nuspojava vakcine. 

Mediji pišu da je Njemica tužila njemačkog proizvođača za najmanje 150.000 eura zbog nanošenja tjelesnih povreda i naknade za neodređenu materijalnu štetu.

Tužiteljka tvrdi da je oštećena zbog vakcina patila od bolova u gornjem djelu tijela, imala je otečene noge i ruke i poremećaj spavanja.

Evropska agencija za ljekove (EMA) tvrdi da je vakcina sigurna i da je u prvoj godini pandemije pomogla da se u svijetu spasi gotovo 20 miliona života.

EMA, međutim, priznaje da nakon ove vakcine postoji mali rizik od razvoja upale srca i da ista u velikoj većini pogađaju mlade muškarce.

Agencija je dosad primila oko 1,7 miliona pritužbi zbog nuspojava koje su se razvile nakon ove vakcine. Radi se o 0,2 slučaja na 100 primjenjenih doza.

Najčešće i uobičajene nuspojave vakcina su glavobolja, groznica, umor i bol u mišićima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније