Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

08. 03. 2018. 17:31 >> 17:28

PROTIV PROJEKTA DFL-A

Rumenige: Njemačkom fudbalu ne trebaju investitori

Direktor minhenskog Bajerna Karl-Hajnc Rumenige branio je projekat Njemačke fudbalske lige (DFL) koji bi omogućio investitorima da preuzimaju većinske pakete akcija u njemačkim klubovima.

"Nadam se da će DFL odbaciti pravilo 50+1", naveo je Rumenige u danas objavljenom intervjuu u magazinu GQ, misleći na sveto pravilo njemačkog fudbala kojim je trenutno zabranjeno da jedan investitor ima većinsko vlasništvo u njemačkim profesionalnim klubovima.

Rumenige, koji je doprinio da Bajern postane jedan od najbogatijih klubova na svijetu, bez bilo kakve spoljne podrške, poput ruskih oligarha ili katarskih investicija, rekao je da se mora "osigurati bezbolna tranzicija".

"Treba postaviti osigurače da bi se osigurala bezbolna tranzicija. Vjerujem da svaki klub treba sam da odluči da li želi da se otvori investitorima ili da potpuno odbije da se otvori", izjavio je on.

Generalni direktor DFL Kristijan Zajfert u februaru je najavio namjeru da počne konsultacije s klubovima o ukidanju pravila "50+1".

Konstatujući učestalo slabe rezultate njemačkih klubova na evropskoj sceni i nedovoljnu atraktivnost Bundeslige za najbolje igrače, on je ocijenio da bi dolazak investitora mogao da podigne nivo nekoliko klubova i učini ih stalnim učesnicima evropskih takmičenja.

Bajern je jedini njemački klub koji je uvijek u Ligi šampiona, a finansijski stoji odlično. Statut bavarskog giganta obavezuje klub da sam posjeduje najmanje 70 odsto svojih akcija, i tako faktički sprečavaju da ga preuzme bilo koji investitor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније