Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

29. 09. 2014. 12:49 >> 13:50
13

BRNOVIĆ PORUČIO

Idemo na šest bodova

Selektor fudbalera Crne Gore, Branko Brnović je odabrao tim koji će gostovati Lihtenštajnu i Austriji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. On je podvukao da su tri boda protiv Lihtnštajna imperativ, dok će pokušati da osvoje svih šest u dva meča.

U reprezentaciju su se vratili nekada nezamjenljivi članovi prve postave - golman Mladen Božović, vezista Simon Vukčević i defanzivac Milan Jovanović.

Naša selekcija će nakon uspješnog starta kvalifikacija i pobjede u Podgorici nad Moldavijom (2:0), gostovati Lihtenštajnu 9. i Austriji 12. Oktobra.

Selektor je odlučio da pozove i mladog Aleksandra Boljevića, koji je nedavno debitovao za PSV.  Na spisku se nije našao ni Nikola Drinčić (Partizan), koji je napustio reprezentaciju dva dana pred utakmicu s Moldavijom, a nema ni Miloša Krkotića (Dačija), Filipa Kasalice (Ulsan), Nikole Vukčevića (Braga) i golmana Ivana Janjuševića (Sutjeska), umjesto koga je ponovo pozvan Mladen Božović.

Spisak za Lihtenštajn i Austriju:

Golmani: Vukašin Poleksić (Peč, Mađarska) i Mladen Božović (Himik, Rusija)

Odbrana: Savo Pavićević (Crvena zvezda), Marko Baša (Lil), Stefan Savić (Fiorentina), Žarko Tomašević (Kotrijk), Vladimir Volkov (Partizan), Marko Vešović (Rijeka), Marko Simić (Kaiserisport), Saša Balić (Metalurg) i Milan Jovanović (Padieh, Iran)

Sredina terena: Nemanja Nikolić (Dinamo Minsk), Vladimir Božović (Mordovia), Elsad Zverotić (Fulam), Marko Bakić (Specija), Simon Vukčević (Levadijakos), Vladimir Jovović (Sutjeska) i Vladimir Boljević (AEK Larnaka)

Napad: Mirko Vučinić (Al Džazira), Stevan Jovetić (Mančester siti), Dejan Damjanović (Peking), Fatos Bećiraj (Čangčun) i Petar Grbić (Partizan).

Brnović je kazao da ga raduje povratak Simona Vukčevića, navodeći da je u posljednje vrijeme standardan i da će značiti u naredne dvije kvalifikacione utakmice.

"Tu je i Milan Jovanović i on je standardan u klubu. On će nam koristiti, posebno u prvoj utakmici sa Lihtenštajnom jer ćemo morati nekoliko igrača da sačuvamo za Austriju. U tri dana odigrati dvije utakmice je za našu reprezentaciju mnogo. Pozvao sam i Boljevića, koji igra u klubu dobro, ima dosta utakmica u nogama i nama su potrebni ti igrači koji su standardni", rekao je Brnović na konferenciji za novinare.

On je kazao da je pozvao i Grbića jer je standardan u beogradskom Partizanu i da postiže golove.

Brnović je kazao da je situacija povoljnija nego uoči duela sa Moldavijom, ali da još ima igrača koji ne igraju u svojim klubovima.

"Zverotića sam pozvao zbog iskustva, ali nijesam Vukčevića jer ne igra. Imamo odbranu i napad, ali u veznom redu kuburimo. Tražimo pravu soluciju", rekao je Brnović.



On vjeruje da će Stevan Jovetić i Stefan Savić biti spremni za oba meča.

"Prvi put igramo dva meča uzastopno u gostima. Teško igramo dvije utakmice u tri-četiri dana, To se pokazalo kao negativno, ali možda je to i dobro jer ćemo to vrijeme provesti zajedno i moći ćemo na miru da se spremimo", kazao je Brnović.

On je istakao da je prva utakmica najvažnija i da Crna Gora u Lihtenštajnu mora to opravdati.

"Najteže je dobiti već dobijenu utakmicu, favoriti smo, ali da bi upisali bodove moramo dati 100 odsto svojih mogućnosti. Ukoliko ih potcijenimo imaćemo problema", rekao je Brnović.

On je kazao da je Lihtenštajn po kvalitetu u rangu Luksemburga.

"Ta tri boda su nam imperativ, moramo ih osvojiti. U dva meča idemo na šest bodova, ali bi bili zadovoljni i sa četiri. Austrija je kvalitetna ekipa, ali i mi imamo kvalitet da ih pobijedimo", rekao je Brnović.

On je najavio da protiv Lihtenštajna neće igrati u najjačem sastavu.

"Protiv Lihtenštajna dvojica ili trojica igrača iz startne postave neće početi utakmicu jer nas tri dana kasnije čeka teško gostovanje Austriji. Ti momci koji budu dobili priliku moćiće dostojno da ih zamjene", rekao je Brnović.

On je najavio da će svih 23 igrača putovati, kao i da su još dvojica iz domaće lige na rezervnom spisku.

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za 5. oktobar.

Crna Gora je na startu kvalifikacija pobijedila Moldaviju 2:0, Lihtenštajn je u Himkiju poražen od Rusije 4:0, dok je Austrija u Beču igrala sa Švedskom 1:1.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније