Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

06. 06. 2015. 22:47 >> 23:47
2

PETA TITULA ZA KATALONCE

Barselona u finišu slomila hrabri Juve!

Barselona je peti put na krovu Evrope - Katalonci su u sjajnom finalu Lige šampiona u Berlinu savladali Juventus 3:1, a meč je riješen u posljednjih 20 minuta, kada su Suarez i Nejmar nakon kontri kaznili otvorenu igru Juvea, koji je tokom svih 90 minuta pokušao da se nadigrava sa "blaugranom". Izabranici Luisa Enrikea su tako stali uz rame sa Liverpulom i Bajernom koji takođe imaju pet trofeja u najelitnijem takmičenju.

Barselona je iz prve prave akcije povela. U 4. minutu Alba je odlično primio loptu od Mesija na lijevoj strani, lopta je došla do Nejmara, koji je sjajno proigrao Inijestu.

Fenomenalni vezista je ušao u šesnaesterac i odigrao povratnu za Rakitića, koji sa nekoliko metara lako vara Bufona. 

Igra se potom rasplamsala, Juve je ušao u otvorenu borbu. Ali, to je moglo da mu se osveti. Prvo je Nejmar šutirao sa ivice šensetareca zamalo preko gola, da bi nedugo zatim Katalonci izigrali odbranu rivala na desnoj strani, Suarez je odigrao povratni pas na 16 metara, gdje je naletio Alves, odlično šutirao, ali je Bufon sjajno odbranio.

Juventus je od tada počeo konkretnije da prijeti. Pogba je odlično probio po lijevoj strani, centrirao na drugu stativu, ali je Maskerano sve pratio i izbacio loptu u priliku.

Potom je pokušao i Morata sa distance, ali je bio neprecizan.

Do kraja prvog dijela, viđeno je još jedno uzbuđenje. Suarez je sjajno prošao po desnoj strani i šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta prošla tik pored desne stative Bufonovog gola.

Barsa je na početku nastavka imala dvije dobre šanse. Kontru pet na tri, završio je Suarez, ali Bufon odbranio, da bi nakon sjajne akcije Mesija, Nejmara i Suareza, Argentinac bio zamalo neprecizan.

I onda je stigla kazna. Igrao se 55. minut, Ter Štegen je odbranio udarac Teveza sa 10-ak metara, ali je na pravom mjestu bio Morata i sa nekoliko metara je poslao loptu u mrežu. 

Juventus je nakon toga bio mnogo bolji, imao je dva pokušaja preko Teveza i Pogbe, ali je Barsa preživjela.

I onda u 69. minutu, sijevnula je kontra Barse nakon koje su Katalanci ponovo poveli. Mesi je povukao loptu sa sredine terena, oslobodio se Barzaljija i šutirao sa 16,17 metara. Bufon je odbranio, a sve je pratio Suarez i poslao je loptu u mrežu.

Tri minuta kasnije, poništen je gol Nejmara, jer ga je nakon udarca glavom lopta pogodila u ruku, prije nego što je otišla u mrežu.

Osam minuta prije kraja još jedan zicer za Barsu. Rakitić je proigrao Pikea, koji je ostao u šesnaetercu, nakon jednog prekida, ali je štoper Katalonaca iz izgledne situacije šutirao nogom preko gola.

Juve do kraja nije stvorio ozbiljniju šansu, a tačku na "i" stavio je Nejmar nakon još jedne kontre, u petom minutu sudijske nadoknade.

Juventus (4-3-1-2): Bufon – Evra, Bonuči, Barzalji, Lihtštajner – Pogba, Markizio, Pirlo – Vidal (Perejra 79') – Morata (Ljorente 85'), Teves

Barselona (4-3-3): Ter Štegen – Alba, Masćerano, Pike, Alves – Buskets, Inijesta (Ćavi 77'), Rakitić – Nejmar, Suares, Mesi

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније