Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

08. 06. 2015. 17:26 >> 17:17

OPET MEĐU VELIKANIMA

Finale LŠ je početak za Juventus

Predsjednik Juventusa Andrea Anjeli rekao je danas da plasman u finale Lige šampiona predstavlja početak dobrih rezultata tog fudbalskog kluba i da su se crno-bijeli vratili gdje im je i mjesto - među najbolje evropske klubove.

Fudbaleri Juventusa izgubili su u subotu sa 1:3 od Barselone u finalu Lige šampiona i propustili priliku da osvoje treću titulu evropskog prvaka. Crno-bijeli su ove sezone osvojili duplu krunu u Italiji, prvenstvo i Kup.

"Gledajući istoriju Juvenutsa u evropskim takmičenjima, vratili smo se na nivo na kome želimo da budemo. Moj cilj je da osiguram da ekipa ostane konkurentna. Zahvalan sam (treneru) Masimilijanu Alegriju što je došao i preuzeo tim u istorijskom periodu za Juve", rekao je Anjeli, prenijeli su italijanski mediji.

"Plasman u finale Lige šampiona je za nas početna tačka. Poslije utakmica sa Borusijom iz Dortmunda i Real Madridom, stigli smo do meča sa Barselonom. Osjećanja su pomiješana. Prikazali smo fantastičnu igru i to je dobar znak za budućnost. Ali, kada igrate u finalu Lige šampiona, igrate da pobijedite, kao u svakom meču koji Juventus igra", dodao je 39-godišnji predsjednik crno-bijelih.

Juventus je već počeo da dovodi nove igrače, dosadašnji napadač Palerma Paulo Dibala prešao je prošle nedjelje u torinski klub za 40 miliona eura, a italijanski mediji spekulišu da bi u klub mogao da dođe i Sami Kedira iz Real Madrida.

Bartomeu: Enrike ostaje

Predsjednik Barselone Đozep Marija Bartomeu rekao je danas da će Luis Enrike i sljedeće sezone biti trener tog fudbalskog kluba.

Enrike je ove sezone osvojio "triplu krunu" sa Barselonom, prvenstvo Španije, Kup kralja i Ligu šampiona.

Barselona je postala prvi klub koji je dva puta u istoj sezoni osvajao prvenstvo, Kup i Ligu šampiona. Prethodno katalonskom klubu to je učinio 2009. godine, kada je trener bio Pep Gvardiola.

Enrikeu dvogodišnji ugovor ističe sljedeće godine, ali je nezadovoljan zbog otpuštanja sportskog direktora Andonija Zubizarete, koji ga je i postavio za trenera.

Tokom konferencije za novinare poslije osvajanja Lige šampiona, Enrike je u više navrata odbio da odgovori da li će ostati na "Kamp Nou".

"Nema potrebe da se pati, Luis Enrike će ostati u klubu. Njegova sezona je za čistu desetku i nema razloga da raskinemo ugovor", rekao je Bartomeu za španski radio.

Fudbaleri i stručni štab su juče zajedno sa navijačima na ulicama Barselone proslavili osvajanje titule evropskog prvaka, a glavni događaj organizovan je na stadionu Kamp Nou.

Barselona je ranije saopštila da je dovela dosadašnjeg fudbalera sredine terena Sevilje Alesa Vidala.

(Beta)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније