Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me

17. 05. 2016. 11:51 >> 16:11
2

POSLJEDNJI OPROŠTAJ

Sahranjen Ognjen Rakočević

Ognjen Rakočević sahranjen je danas u Podgorici, na gradskom groblju u Zagoriču. Prethodno je veliki broj građana Podgorice došao da se oprosti od dječaka koji se, nakon što je napustio porodičnu kuću 4. maja, utopio u Morači.

Porodica Rakočević primala je u kapeli u Čepurcima saučešće do 14.30. Pored velikog broja građana saučešće Rakočevićima izjavili su i pripadnici vojske i policije Crne Gore.  Uoči sahrane Ognjenov stric Slavenko Rakočević zahvalio se svima koji su učestvovali u potrazi za dječakom.

Direktorica škole "Savo Pejanović", u koju je Ognjen išao, Darinka Adžić takođe se obratila prisutnima.

"Od prvog susreta zavolio je drugare i radovao se svakom dolasku i druženju sa njima, a i oni su voljeli njega. Hladna Morača te odnijela, a mi ćemo te vječno čuvati od zaborava ", navela je Adžić.

Tijelo nesrećnog dječaka, koji je bolovao od autizma, preksinoć je na ušću Morače u Skadarsko jezero pronašao lovočuvar tog Nacionalnog parka, Nikola Ulićević.

Odbukcija, koja je obavljena juče, pokazala je da je smrt nastupila utopljenjem u periodu između deset i 14 dana, što odgovara vremenu Ognjenovog nestanka.

Njegov nestanak ujedinio je Podgoricu i Crnu Goru. Naime, veliki broj građana samoinicijativno se organizovao i pomagao u potrazi policiji, vojsci, vatrogascima i roniocima. Svi su vjerovali da je Ognjen ipak živ i da se negdje sakrio.

No, tu nadu raspršila je vijest o pronalasku njegovog tijela. Ognjenov otac, Branko Rakočević, zahvalio se građanima i nadležnim organima, koji su sve vrijeme organizovano tražili dječaka.

Telegram saučešća porodici juče je uputio i predsjednik Skupštine Crne Gore, a minutom ćutanja poštu su odali i odbornici u Skupštini Glavnog grada.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније