Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

29. 08. 2022. 13:17 >> 13:46
3

VUJOVIĆ POZVAO SAVJET AEM-A

Zbog zloupotrebe nesreće na Cetinju suspendovati emitovanje TV Pink M

Medijski savjet za samoregulaciju pozvao je Savjet Agencije za elektronske medije da na duže vrijeme suspenduje emitovane programa TV Pink M u Crnoj Gori i tako, kako su kazali, zaštiti javnost Crne Gore od zloupotrebe nesreće na Cetinju i pošalje poruku da neće tolerisati vulgarna kršenja svih zakonskih i programskih načela na kojima počiva savremena medijska regulativa.

Medijski savjet za samoregulaciju zatražio je hitnu reakciju Savjeta Agencije za elektronske medije povodom programskog sadržaja koji je emitovan u subotu u jutarnjem programu TV Pink M.

"Poznat je tabloidni uređivački manir ove televizije, ali da će ovo beskrupulozno novinarstvo otići tako daleko da koristi jednu od najvećih tragedija u istoriji Crne Gore za svoje prizemne i primitivne ciljeve nešto je što do sada nijesmo imali prilike da gledamo na našim prostorima", kazao je izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju Ranko Vujović.

Savjet Agencije je, kaže Vujović, dužan da javnost Crne Gore zaštiti od brutalne zloupotrebe jedne velike nesreće i da ograničavanjem vidljivosti te televizije pošalje poruku da neće tolerisati vulgarna kršenja svih zakonskih i programskih načela na kojima počiva savremena medijska regulativa.

"Lešinarsko prekopavanje leševa i grobova, među kojima i maloljetnika, na kojima ova televizija ubira prihode ne smije biti dozvoljeno u Crnoj Gori. Novinarstvo koje želi da profitira na tuđim nesrećama i leševima i nije novinarstvo, već beskrupulozna zloupotreba profesije. Ovakav uradak na TV Pink M je još jednom potvrdio da ova televizija promoviše uređivačku politiku u kojoj je sve dozvoljeno ako donosi gledanost i profit pa čak i tuđe nesreće i tragedije, bez imalo zadrške, stavlja u funkciju svog biznisa", kazao je Vujović.

Medijski savjet, prema riječima Vujovića, očekuje da Savjet Agencije na duže vrijeme suspenduje taj program iz crnogorskog medijskog prostora kako bi se, kako je kazao, donekle zaštitile i sačuvale neke osnovne vrijednosti novinarske profesije, a porodice sačuvale od brutalnih zloupotreba njihovih tragedija.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније