Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Мина [ R.B. ]

04. 11. 2022. 15:09 >> 15:10

NOVA DIJAGNOSTIČKA METODA

Molekularna imunohistohemijska testiranja u Brezoviku

Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku uvela je molekularna imunohistohemijska testiranja, kao novu dijagnostičku metodu za potrebe pacijenata oboljelih od karcinoma pluća.

Iz te zdravstvene ustanove su kazali da oboljele od malignih oblika tumora pluća liječe po najvišim standardima dijagnostike i liječenja te bolesti.

„Svjesni važnosti i značaja savremenih metoda i inovativnih rješenja u dijagnostici i liječenju pacijenata oboljelih od malignih oboljenja, Bolnica Brezovik obavlja sva molekularna imunohistohemijska testiranja vezana za neisitnoćelijski karcinom pluća“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se testiranja vrše na IDILA – PCR aparatu i VENTANA Imunostejner aparatu, namijenjenim za molekularno testiranje i imunohistohemijsku dijagnostiku i testiranje u optimalnom odabiru terapije za pacijente oboljele od karcinoma pluća.

Iz bolnice u Brezoviku su kazali da te analize omogućavaju tačnu dijagnostiku vrste tumora, a prema tome i uvođenje ciljane terapije.

Prema njihovim riječima, analize se koriste za određivanje specifičnog tipa tumora u situacijama kada rutinske metode ne daju definitivan odgovor.

„Sva molekularna imunohistohemijska testiranja vezana za neisitnoćelijski karcinom pluća daju rezultate analiza najkasnije do sedam dana, što je od velike važnosti ako se ima u vidu da su oni neophodni u personalizovanom pristupu liječenja pacijenata oboljelih od ove bolesti“, istakli su iz te zdravstvene ustanove.

Oni su kazali da se, sa rezultatima testiranja i analiza, omogućava optimalni odabir terapije za pacijente oboljele od karcinoma pluća, što je najaktuelnija terapije u savremenoj onkologiji.

Na taj način se, kako su naveli, ujedno doprinosi i poboljšanju kvaliteta života tokom liječenja oboljelih, kao i produžavanju životnog vijeka pacijenata.

„Uvođenjem molekularnih imunohistohemijskih testiranja u liječenju karcinom pluća, Bolnica Brezovik se svrstava u ustanove od velikog značaja u dijagnostici i liječenje malignih oboljenja po najvišim standardima savremene medicine“, navodi se u saopštenju.

Iz bolnice u Brezoviku su kazali da se, pored liječenja oboljelih, u toj zdravstvenoj ustanovi vrši hospitalizacija za hemioterapiju, palijativno liječenje i sprovodi terapija bola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније