Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 03. 2014. 17:00 >> 17:00
3

PRIVATIZACIJA TELEKOMA

Vujanović: Odlučni da sve istražimo

Crna Gora je odlučna da istraži sve u slučaju privatizacije Telekoma i da pokaže vrlo visoku odgovornost prema svim interesovanjima koja traže utvrđenje činjeničnog stanja i dokaze kojima će se to stanje utvrditi, kaže predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Vujanović je, odgovarajući na novinarsko pitanje, podsjetio na saopštenje specijalne tužiteljke Đurđine Ivanović koja je, nedavno, rekla da je u značajnoj mjeri pretežno istražen taj slučaj, i da će se i dalje istraživati i utvrditi puna istina.

Crnogorski predsjednik je, potom, podsjetio da dosadašnja istraga nije pokazala da ima bilo kakvog osnova za bilo čiju krivicu, ali je Crna Gora, kako kaže Vujanović, odlučna da pokaže potpuno odgovoran odnos, vodeći se principima da su svi jednaki pred zakonom, da niko nije privilegovan u odnosu na zakon.

„Poštujemo dostojanstvo svih. Poštujemo prezumpciju nevinosti. Od ove države apsolutno niko nema zahtjeve da se bilo ko tretira na drugačiji način, da se bilo ko proglasi krivim ako nema dokaza za to i ako nije kriv“, kazao je Vujanović.

Odnos međunarodne zajednice doživljavam odnosom koji, ne samo Crna Gora, nego i svaka država koja je članica međunarodne zajednice mora veoma da uvažava, kazao je Vujanović, komentarišući saopštenje Ambasade SAD u kome se navodi da je bilo podmićivanja crnogorskih državljana u privatizaciji Telekoma.

„Sjedinjene Američke Države su naš vrijedan strateški partner. SAD su partner koji je veoma razumio Crnu Goru u onom periodu koji je prethodio referendumu, država koja je veoma pomogla da se taj referendum realizuje kroz demokratski proces, da se prizna samostalnost Crne Gore i da na temelju toga izgradimo svoj put prema EU i posebno evroatlantskim integracijama“, konstatovao je Vujanović.

Vujanović je, ocjenjujući da sve države EU i NATO sa visokim respektom poštujemo, naglasio da su SAD istinski prijatelj Crne Gore.

„Sve ono što je iz SAD saopšteno, doživljavamo kao očekivanje prijatelja“, zaključio je crnogorski predsjednik.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније