Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

А.Б.

23. 11. 2023. 13:59 >> 15:33

VIŠI SUD

Ukinuta presuda za Lakićević Đuranović, ponovo će joj suditi zbog falsifikata

Podgorički Viši sud ukinuo je presudu Bojani Lakićević Đuranović, suspendovanoj profesorici Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, i predmet vratio podgoričkom Osnovnom sudu na ponovni postupak i odlučivanje.

To piše u odluci Višeg suda koja je objavljena na njihovom sajtu. 

ODT je u septembru 2021. podnio optužni predlog protiv Lakićević Đuranović, po krivičnoj prijavi Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Ta nevladina organizacija u prijavi ju je osumnjičila da je pod svojim imenom djelimično objavila tuđe autorsko djelo, na osnovu čega je birana u nastavno-naučno zvanje, jer je, na naučnom skupu, na Pravnom fakultetu Univerziteta u istočnom Sarajevu, 25. oktobra 2014. godine, javno izložila kao svoj rad studenta Danila Spahića, pod naslovom “Jedinstveni institucionalni okvir Evropske unije”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније