Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 05. 2013. 15:07 >> 15:10

POGLAVLJA 23 I 24

Pejović: EU nije postavila rokove

Crna Gora iz Brisela nikada nije dobila oročene zahtjeve da akcione planove za poglavlja 23 i 24 mora završiti do juna, kazao je, za Radio Crne Gore, ambasador u Briselu i glavni pregovarač Aleksandar Pejović.

"Akcioni planovi su trenutno u drugoj fazi izrade. Nakon serije konsultacija sa ekspertima iz Evropske Unije i Evropske komisije sada se dorađuju ta dokumenta kaka bi ih uskoro mogli objaviti i dati na javnu raspravu, na koju će biti pozvani predstavnici civilnog sektora i međunarodnih organizacija da daju svoje komentare. Potom bi akcioni planovi ušli u završnu fazu usvajanja od strane Vlade i slanja Evropskoj Uniji", rekao je Pejović.

On je saopštio da očekuje da će poglavlja 23 i 24 biti otvorena do kraja godine. Za predstojeće ustavne promjene je kazao da su veoma značajne jer će pokazati posvećenost države nezavisnom pravosuđu, na što ukazuju i poruke iz Evropske Unije.

"Ukoliko Ustavne promjene usvojimo prije otvaranja poglavlja 23 i 24, dakle do kraja godine, to će biti dodatna motivacija da zemlje članice Unije još pozitivnije gledaju na posvećenost Crne Gore evropskim integracijama. Ja zaista imam pozitivno očekivanje da će naša država u tome i uspjeti", zaključio je Pejović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније