Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

25. 11. 2016. 13:43 >> 13:21
11

CDU OCIJENIO

"Vlada trulih kompromisa"

Pregovori između DPS-a i njegovih koalicionih partnera su okončani i sasvim je izvjesno da ćemo ubrzo imati novu Vladu nakon održanih izbora. Ništa u tome nema čudno, Vlade se i formiraju nakon izbora, ali odnosi snaga unutar buduće Vlade i najavljena DPS kadrovska kombinatorika ne obećavaju ništa novo i ništa dobro, saopšteno je iz Crnogorske demokratske unije (Cdu).

 

"Sasvim je izgledno da će koalicioni partneri dobiti više ministarskih mjesta nego što su osvojili poslaničkih na izborima. Da čudo bude veće već im je pripalo i prvo mjesto u Parlamentu Crne Gore. Da je u pitanju truli kompromis ne govori samo broj ministarskih mjesta koji je pripao koalicionim partnerima, već i najavljeni ministri i njihovi resori. Iole ozbiljnijom analizom lako se da vidjeti da su ministarstva tražena i dodijeljena isključivo radi jačanja stranačke infrastrukture koalicionih partnera, a ne zbog jačanja Crne Gore", navode iz Cdu.

Da se istim kriterijumom rukovodio i DPS, kako kažu, "nije teško vidjeti slušajući svakog dana o njihovim kadrovskim rješenjima".

"Uostalom i sam mandatar je tu da stanje pokuša konzervirati, a ne unaprijediti. Više je nego očigledno da se najjača partija odlučila za provjereno i dokazano lojalne ministre, a ne za znalce i profesionalce. Ni to ne bi bilo čudno da je Crna Gora u sveukupnom blagostanju koje bi trebalo očuvati i konzervirati, ali na ukupnu žalost svih nas koji ovdje živimo, naša Crna Gora je u ozbiljnoj krizi i treba joj mnogo više i bolje od Vlade koja je već izvjesno ponuđena partijskoj mašineriji na izglasavanje u Parlamentu", navodi se u saopštenju Cdu.

Obim političke, ekonomske i finansijske krize zahtijevao je, smatraju u toj partiji, mnogo ozbiljniji pristup od ovoga koji se nudi.

"Više nego ikada su crnogorskoj Vladi trebali eksperti i profesionalci, a ne provjerene birokrate sa nedovoljno znanja i iskustva. Rastući dug, stalni deficit budžeta, spoljno - trgovinski deficit, fiskalna nestabilnost i još mnogo toga na jednoj strani i permanentna politička kriza na drugoj strani, iziskivali su ozbiljniji pristup kod sastavljanja nove Vlade. Bio je ovo pravi trenutak za reformsku Vladu, jer su izazovi na unutrašnjem i na spoljno - političkom planu veliki i ozbiljni. Nažalost, dobićemo tipičnu činovničko - birokratsku Vladu koja teško može odgovoriti izazovima vremena u kojem se formira", saopštio je Cdu.

Takvim političkim pristupom, smatraju u ovom partiji, najveći gubitnik je Crna Gora u vremenu najvećih izazova.

"A sa njom i svi mi kojima je ona jedina kuća i dom. Sa novom Vladom ćemo gubiti vrijeme i mi i naša Crna Gora, ali je tužno i žalosno da su oni koji su je sastavljali, morali znati da Crna Gora nema vremena za gubljenje. Partitokratija i truli kompromisi su ponovo pobijedili zdrav razum i želju za promjenama i zato svi mi kojima je ova Crna Gora u srcu moramo biti više nego zabrinuti za njenu sudbinu", navodi se u saopštenju Cdu.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније