Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 04. 2017. 22:41 >> 22:17

OEBS STRANKAMA

"Vratite se dijalogu u Skupštini"

Konstruktivan dijalog u okviru demokratskih institucija, a ne bojkot, način je da se rješavaju unutrašnji politički izazovi i razlike u najboljem interesu crnogorskih građana, ocijenio je generalni sekretar OEBS-a Lambert Zanijer i pozvao političke partije da se vrate dijalogu u parlamentu.

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović sastao se danas sa Zanijerom.

Sagovornici su naveli da su zadovoljni snažnim napretkom Crne Gore u reformama u ispunjavanju obaveza i principa OEBS-a i ukazali na kontinuitet odličnih odnosa i saradnje između Crne Gore i OEBS-a - njegovih izvršnih struktura i institucija, koji se reflektuju i kroz djelovanje Misije OEBS-a u Crnoj Gori i njeno dugogodišnje partnerstvo sa institucijama i svim akterima crnogorskog društva.

»Polazeći od dostignutog nivoa razvoja i integracije države u evropske i evroatlantske strukture, obostrano je izražena podrška iniciranom procesu izoštrenijeg fokusa Misije OEBS-a u CG na nekoliko oblasti od prioritetnog interesa Crne Gore, a u kojima OEBS može da pruži specifičnu ekspertizu«, kaže se u saopštenju.

Darmanović i Zanijer su razmijenili mišljenja i o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na prošlogodišnje parlamentarne izbore i višemjesečni bojkot Parlamenta od strane opozicije.

Oni su, dodaje se, afirmisali nalaze posmatračke misije ODIHR-a, kao ključne i referentne međunarodne instance za monitoring izbornog procesa.

»Naglašavajući poznati stav OEBS-a da je konstruktivan dijalog u okviru demokratskih institucija, a ne bojkot, način da se rješavaju unutrašnji politički izazovi i razlike u najboljem interesu crnogorskih građana Zanijer je pozvao sve političke partije da se vrate dijalogu u parlamentu, gdje mu je i mjesto«, piše u saopštenju.

On je pozdravio spremnost i interes crnogorskih vlasti da nastave konstruktivnu saradnju sa ODIHR-om, a u cilju daljeg unapređenja izbornog okvira u skladu sa datim preporukama.

Darmanović je ponovio posvećenost Crne Gore nastavku njene konstruktivne regionalne politike i uloge, kao i daljem jačanju dobrosusjedskih odnosa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније