Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

16. 10. 2023. 11:56 >> 11:56

EKOLOŠKA ODRŽIVOST

Skupština nabavila električno vozilo

Skupština Crne Gore saopštila je da je ta institucija nabavila prvo električno vozilo za potrebe svoje službe.

Kako se navodi u saopštenju, u tu svrhu, Skupština Crne Gore obezbijedila je i dva punjača za električna vozila, koja će biti dostupna kako zakonodavnom domu, tako i Vladi.

"Ovom nabavkom, čiji je osnovni cilj racionalizacija troškova, Skupština Crne Gore nastavlja sa unapređenjem projekta ekološke održivosti, kreirajući dugoročno održivo radno okruženje za poslanike i parlamentarnu službu", rekao je generalni sekretar Aleksandar Klarić.

Iz Skupštine navodi da je u proteklom periodu centralna zgrada te institucije temeljno adaptirana s posebnim akcentom na energetsku efikasnost i održivost, i navode da je u planu i izgradnja solarnih panela na krovu Skupštine, što će, kako su kazali, u velikoj mjeri doprinijeti uštedi električne energije.

"U skladu sa ekološkim standardima, Skupština Crne Gore nastaviće i u budućem periodu da sprovodi projekte koji će dati puni doprinos borbi za očuvanje životne sredine", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније