Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 02. 2015. 20:50 >> 20:47
1

PODRŽAVA STANIĆEV STAV

Vešović: Portparol ispravio predsjednika

Podržavamo stav Mirka Stanića o važnosti javnog dijaloga, posebno kada je kroz takvu demokratsku tekovinu moguće da portparol SDP-a ispravi predsjednika svoje partije i pojasni da nije mislio da je sa DPS-om „samo zbog NATO“, već da je to „ključni, a ne isključivi razlog postojanja koalicije“, saopštio je portparol DPS-a, Časlav Vešović.

Podsjetimo, nakon reagovanja iz DPS-a na izjavu Ranka Krivokapića da je SDP u vladajućoj koaliciji samo zbog NATO-a, Stanić je saopštio da je članstvo u Sjevernoatlantski savez ključni, a ne isključivi razlog postojanja koalicije, kao i da to ne treba da bude razlog da se bježi od rasprave i odgovornosti oko drugih pitanja.

Stanić je takođe kazao da su neki predstavnici DPS-a početkom devedesetih bili protiv EU i NATO, ali i Vešović se osvrnuo na posljednju deceniju prošlog vijeka.

Portparol DPS-a je kazao da u njegovoj partiji nemaju ništa protiv vraćanja u prošlost, jer se, kako je kazao, iz prošlosti najbolje uči.

"DPS je učila, sazrijevala i odgovorno vodila Crnu Goru saglasno potrebama u datim oklnostima. Ako je već želja naših patrnera da se vratimo na devedesete, podsjećamo ih da je SDP bila stranka koja nije uspijevala da pređe cenzus na izborima i uđe u crnogorsku skupštinu, te samim tim možemo mjeriti njen politički uticaj na procese i na sve aktere političke scene tih godina", istakao je Vešović.

On je poručio da se iz prošlosti uči, ali se u nju ne vraća.

"Nažalost, partije i pojedinci u kojima predsjednik SDP-a vidi partnere, poput Lekića, Mandića, Bulatovića, Kneževića, te prošlosti nikako da se oslobode. I dok Crna Gora krupnim koracima grabi u euroatlantskim integracijama, oni se i dalje drže retrogradnih političkih stavova", ocijenio je Vešović.

"I poslije Stanićeve ispravke Krivokapića ostaje nejasno kako je sa takvim snagama moguće utemeljiti NATO vrijednosti u Crnoj Gori, umjesto sa vladajućom koalicijom čiji su član i koja je bezrezervno posvećena tom cilju", naglasio je.

Vešović dodaje da je stvar izbora i odluke svih političkih subjekata sa kime i kako vide demokratski, građanski, multinacionalni, ekonomski prosperitet Crne Gore i njeno vječno trajanje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније