Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 05. 2015. 13:30 >> 13:22

ROŽAJSKI ODBOR

Pajovića za predsjednika Pozitivne

Rožajski Opštinski odbor Pozitivne Crne Gore jednoglasnom odlukom je Darka Pajovića predložio za predsjednika stranke na predstojećem stranačkom Kongresu, koji će se održati 7. juna u Podgorici. Predsjednik Odbora Samir Murić i potpredsjednica stranke Azra Jasavić, na ovoj sjednici su potencirali problem iseljavanja stanovništva sa sjevera Crne Gore.

Jasavić je naglasila da je Pozitivna Crna Gora odavno ukazivala na iseljavanje stanovništva sa sjevera i pozivala Vladu da se ozbiljno  uključi u rješavanje ovog državnog problema.

“Politika demografskog inženjeringa, za koju je isključivo odgovorna ova vlast, se mora zaustaviti. Ne smijemo dozvoliti da stanovništvo Rožaja i cijelog sjevera i dalje budu sredstvo za podmirivanje  dugova za brojne stanove, jahte, berze , banke među pojedincima bliskim vlasti. Vlada kojoj su građani jeftini, a vlast skupa ne zaslužuje podršku stanovništva sjevera. Pozitivna Crna Gora će u toku naredne nedjelje predati zakonska rješenja u skupštinsku proceduru, kako bi se kroz politiku ravnomjernog regionalnog razvoja  ulaganjem u poljoprivredu, drvopreradu i stočarstvo stvorili uslovi za otvaranje novih radnih mjesta i zaustavilo iseljavanje stanovništva. Narod je sposoban, ali mu treba i sposobna vlast, koja će im obezbjediti sve uslove da ostaju, a ne da odlaze sa svojih ognjišta”, poručila je Jasavić.

Za člana glavnog odbora, po funkciji, rožajski odbor je predložio Samira Murića, dok će drugog predstavnika Odbor predložiti do kraja mjeseca, do kada traje kandidacioni proces. Odbor je donio odluku o izboru 23 delegata za Kongres, a ta lista će do 31. maja biti i formalno potvđena. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније