Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 07. 2015. 20:40 >> 20:30
1

POZITIVNA CG

"Sjeveru potrebna održiva rješenja"

Crnogorskom sjeveru potrebna su održiva rješenja koja će biti podređena otvaranju novih radnih mjesta, ocijenio je sekretar Opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore Rožaje, Šemo Kuč.

„Sjeveru nije potrebno čisto politikanstvo partija koje samo govore da treba i da će biti bolje, ali nikako da kažu kada i kako će biti bolje. Da bi bilo bolje, neophodno je pokrenuti proizvodnju i prerađivački segment privrede“, naveo je Kuč u saopštenju.

Prepoznajući problem ove regije, kako je dodao, Pozitivna je u skupštinsku proceduru predala set zakona za ravnomjeran razvoj sjevera, koji su dobra osnova za oporavak i ekonomski razvoj.

„Predloženim zakonskim rješenjima Rožaje, kao i čitav sjever Crne Gore mogu očekivati ozbiljne investicije i otvaranje novih radnih mjesta, a što je najvažnije, zaustavilo bi se dalje iseljavanje stanovništva“, rekao je Kuč.

Prema njegovim riječima, sjever je prije 30 godina izdržavao jug Crne Gore, a danas je sjever “socijalni slučaj”, iz kojeg polako, sistemski nestaje ogromni kapital, a građani su iz dana u dan sve siromašniji.

Kako je ocijenio, zaustavljanje proizvodnje, prazne fabrike i pogoni su rezultat višedecenijske ekonomske politike vlasti, zbog čega se stanovništvo kontinuirano iseljavanje.

„Nedostatak investicija i nemogućnosti otvaranja novih radnih mjesta uslovilo je migracije sa sjevera. Sjever raspolaže ogromnim potencijalom, koji se domaćinski mogu eksploatisati“, smatra Kuč.

Stoga, kako je poručio, politici zbog koje je sjever potpuno uništen, na narednim izborima treba reći da je bilo dosta.

„Vrijeme je da se, kako stara poslovica kaže, 'zasvira i zađene za pojas', a to jedino može politička snaga Pozitivne koja je konstruktivna i koja nudi konkretna rješenja“, zaključio je Kuč.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније