Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta

28. 01. 2016. 13:15 >> 13:01

SA GRČKOM

Makedonija otvorila granicu za izbjeglice

Makedonija je za izbjeglice ponovo otvorila južnu granicu, sa Grčkom, nakon zastoja koji je trajao nekoliko sati, prenose danas makedonski mediji.

Podsjeća se da je razlog za privremeno zatvaranje granice Makedonije sa Grčkom za prihvat izbjeglica, prema policiji, bio zastoj prevoza izbjeglica na takozvanoj "balkanskoj ruti" i puni kampovi u zemljama duž te rute.

Sve izbjeglice koje su do sinoć bile ušle u Makedoniju iz pravca Grčke, kako se navodi, već su napustili zemlju i prešli u Srbiju.

Granicu je juče prvo zatvorila Slovenija, pa Hrvatska i Srbija, nakon čega je to sinoć na nekoliko sati uradila i Makedonija.

Makedonske vlasti su tako po treći put u roku od dva mjeseca zatvorile granicu prema Grčkoj i nijesu dozvolile ulazak izbjeglicama iz Sirije, Iraka i Avganistana.

Kako prenose mediji, Makedonija je granicu zatvorila kao rezultat lančane reakcije i makedonske vlasti će to ponovo odmah uraditi ako bilo koja zemlja na sjeveru ne dozvoli protok izbjeglica.

Prema navodima skopske Televizije Telma, pored povremenog, moguće je i trajno zatvaranje na zahtjev Evropske unije, uz napomenu da još nema zvaničnih reakcija makedonskih vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније