Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 03. 2014. 14:41 >> 14:41
2

EŠDAUN OCIJENIO

BiH ide unazad

Prvih 10 godina nakon rata BiH je predvodila aktivnosti u evrointegracijama u regionu, ali tokom posljednje decenije krenula je unazad, ocijenio bivši visoki predstavnik za BiH Pedi Ešdaun.

 

"To je opasan put, BiH je danas daleko od ciljeva za 2014. godinu. Politika međunarodne zajednice danas je politika neangažmana i očekivanja da će vrijeme učiniti svoje. Međutim, jasno je da neće i sadašnji pristup međunarodne zajednice ne funkcioniše", kazao je nekadašnji visoki predstavnik Pedi Ešdaun u Sarajevu.

On je ocijenio da nedavni nemiri koji su izbili širom Federacije BiH, treba da budu poziv i za međunarodnu zajednicu i za domaće političare. 

"Demonstracije nijesu zavjera i nijesu etnički zasnovane, već predstavljaju vrisak bola i ljutnje zbog načina vladavine. Njihova je poruka jasna - pozabavite se našim problemima i povedite nas u bolju budućnost", kazao je on. 

Kako smatra, političari u BiH na prvo mjesto treba da stave politiku utemeljenu na vladavini prava, umjesto politike razdvajanja, treba da prestanu s trošenjem novca i usmjere ga na izgradnju sigurne budućnosti. 

Ešdaun je rekao i da "neki političari u BiH igraju na kartu Moskve ili još opasniju kartu slovenstva". 

Nadaju se da će, kako je rekao, nelegalni referendum na Krimu omogućiti sličan referendum u BiH, a s druge strane Rusija ne radi ništa da to obeshrabri, prenijela je agencija Fena.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније