Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

11. 05. 2018. 11:59 >> 11:51

ZBOG GULENA

U Turskoj privedeno 300 vojnih lica

Tursko tužilaštvo izdalo je nalog za privođenje 300 vojnih lica koja se sumnjiče da su povezana sa mrežom muslimanskog propovjednika Fetulaha Gulena koga Ankara smatra odgovornim za neuspjeli puč 2016. godine, javila je danas agencija Anadolija.

 

 

 

Kako se navodi, oko polovine osumnjičenih uhapšeno je danas.Od 300 uhapšenih, 211 osoba je u aktivnoj službi.

Tužioci su naložili i hapšenje 21 osobe osumnjičene da su Gulenovim sljedbenicima 2012. otkrili pitanja za prijemni ispit za policijsku akademiju.

U Turskoj se od neuspjelog puča u julu 2016. sprovodi čistka, u kojoj je uhapšeno više od 50.000 ljudi a više od 110.000 je izgubilo posao u državnoj službi.

Gulen, koji živi u izgnanstvu u SAD, demantovao je bilo kakvu umiješanost u pokušaj državnog udara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније