Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R.

26. 09. 2017. 14:31 >> 14:10

PRISJEĆANJE SAVIĆEVIĆA

"Da nije bilo Kelna, ne bi bilo ni Barija"

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), Dejan Savićević smatra da je težak poraz od Kelna u sezoni 1989/90 uticao na to da Zvezda postane prvak Evropa i Svijeta.

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak protiv Kelna igraju meč drugog kola Lige Evrope, a predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) i bivši fudbaler beogradskog kluba Dejan Savićević u razgovoru za "Mozzart sport" prisjetio se mečeva koje je njegov tim igrao u sezoni 1989/1990 protiv ovog kluba, ali je govorio i o predstojećem meču.

U tadašnjem timu Dragoslava Šekularca igrali su Prosinečki, Stojković, Stošić, Savićević, Marović, Stojanović...

Crvena zvezda je tada golovima Savićevića slavila na Marakani slavila 2:0 protiv njemačkog tima, ali je u revanšu poražena 3:0, pa je Keln prošao u četvrtfinale tadašnjeg Kupa UEFA.

"Ovom timu Crvene zvezde samo želim da bude pametniji nego što smo to bili mi. Poslije velikih 2:0 u Beogradu, kada sam ja postigao dva gola, mi nijesmo otišli u Keln na međunarodnu utakmicu, nego na izlet. To je bila lijepa šoping tura. Običan vašar i to nam se obilo o glavu. Da nije bilo tog Kelna, ne bi bilo ni Barija. Poslije te utakmice promijenila se organizacija kluba. Kao što rekoh, svačega je bilo u Kelnu. Bili smo u istom hotelu s navijačima i prijateljima kluba. Velika gužva, nijesmo bili koncentrisani. Tada smo dobili lekciju iz koje smo svi mnogo naučili. Od tada nas je klub 'blindirao'. I godinu dana kasnije smo bili šampioni Evrope", kazao je Savićević u razgovoru za "Mozzart sport".

Nekadašnji as Milana i reprezentacije Jugoslavije rekao je da nema potrebe da se sadašnji tim Crvene zvezde plaši gostovanja Kelnu.

"Zvezda može protiv svakog da igra. Pokazali su to protiv BATE Borisova, zatim Krasnodara i Sparte. Nema potrebe da se plaše. U ovoj grupi Arsenal, ma kakav bio, veliki je favorit. Vidjećemo trku u troje za tu drugu poziciju. Vjerujem da Zvezda može, da ima kvalitet. E sada je pitanje da li će se kockice složiti. Znam da je u Srbiji velika euforija, ali ne treba proglašavati smak svijeta i ako Zvezda ne dočeka proljeće. Iskorak je već napravljen. Ali treba pokušati, treba sve uraditi. Ne treba ni potcjenjivati Keln zbog slabih rezultata", zaključio je Savićević.

Meč između Kelna i Crvene zvezde na programu je u četvrtak od 19 časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније