Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

30. 05. 2015. 19:29 >> 22:25
1

REMI U NIKŠIĆU

"Poker" Rudara za drugu titulu

Rudar je rutinskom pobjedom kod kuće nad Beranama 4:1 drugi put u istoriji postao prvak Crne Gore u fudbalu. Pljevljaci su tako ušli u društvo Budućnosti, Sutjeske i Mogrena koji takođe imaju dvije titule. Rudar će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, a Sutjeska, Mladost i Budućnost kvalifikacije za Ligu Evrope. Prvoligaški status kroz baraž pokušaće da sačuvaju Mornar i Mogren, dok će naredne sezone u Drugoj ligi igrati Berane.

Rudar je nakon 45 minuta imao sigurnih 2:0 protiv Berana. Pljevljaci su poveli u 16. minutu golom Nestorovića, asistent je bio Ivanović.

Prednost je udvostručio Mijušković deset minuta kasnije.

U drugom dijelu viđena su još tri gola. Golman Rudara Radanović je iz penala u 54. minutu povećao na 3:0. Na 3:1 je smanjio Nišavić, a konačnih 4:1 postavio Brnović pet minuta prije kraja.

U Nikšiću Sutjeska i Bokelj su podijelili plijen 1:1. Macanović je doveo goste u vođstvo u 57. minutu, a sedam minuta kasnije poravnao je Kovačević i ispostavilo se da je to konačan rezultat.

Budućnost je pod Goricom lako savladala Zetu 3:0. Milošević je doveo "plave" u vođstvo i sa minimalnom prednosšću se otišlo na odmor. U nastavku su Kopitović i Camaj potvrdili pobjedu.

Grbalj je savladao Petrovac 3:1, a blisto je dvostruki strijelac Jablan, Lovćen je bio bolji od Mornara 2:0 (Draganić i Radunović), dok je Mogren iznenadio Mladost 3:0 na Starom aerodromu 3:0.  

TABELA: Rudar 72, Sutjeska 69, Budućnost 63, Mladost 57, Grbalj 52, Lovćen 50, Petrovac 43, Bokelj 41, Zeta 40, Mornar 32, Mogren 21, Berane 13.

Vujoviću trofej Radija Crne Gore

Napadač Sutjeske Goran Vujović dobitnik je Trofeja Radija Crne Gore, koji se dodjeljuje najboljem strijelcu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige.

Vujović je sezonu završio sa 21 postignutim golom.

Vujoviću će trofej biti uručen u utorak na svečanosti u prostorijama Fudbalskog saveza (13 sati).

Sa osam golova manje drugo mjesto zauzima Igor Ivanović (13), Bogdan Milić, Ivan Jablan i Stevan Kovačević postigli su po 12, Admir Adrović 11, a gol manje Draško Božović.

Po devet puta u listu strijelaca upisali su se Petar Orlandić, Luka Rotković i Miljan Vlaisavljević, dok su po gol manje (8) postigli Miloš Đalac, Ivan Knežević, Žarko Grbović i Nedeljko Vlahović.

Radio Crne Gore, povodom jubileja 70 godina postojanja, prošle godine pokrenuo je akciju trofej za najboljeg strijelca u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Prvi trofej u sezoni 2013/14 dobio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније