Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me [ Beta ]

22. 02. 2016. 10:21 >> 10:08

NBA LIGA

Dejvis ubacio 59 poena, Vučević izgubio

Košarkaši Toronta pobijedili su u noći između nedjelje i ponedjeljka na svom terenu Memfis sa 98:85, dok je Šarlot u gostima sa 104:96 bio bolji od Bruklina, a Portland je sa 115:111 trijumfovao protiv Jute.

 

Naš centar, Nikola Vučević ponovo je imao dabl-dabl učinak sa 19 poena i 13 skokova, u porazu Orlanda na svom terenu od Indijane 105:102. Evan Furnije je bio najefikasniji u timu sa Floride sa 23 poena.

Monta Elis je predvodio Indijanu sa 21 poenom, dok je Pol Džordž imao 20.

                                         

Toronto su do osme uzastopne pobjede u NBA ligi na svom terenu predvodili Demarkus Derozan sa 21 poenom, Kajl Lauri je imao 18 poena i sedam asistencija, dok je Kori Džozef ubacio 14 poena.

Memfis je na gostovanju u Kanadi nastupao bez Marka Gasola, a najistaknutiji u poraženom timu bio je Zek Rendolf sa 18 poena i šest skokova, Mario Čalmers postigao je 17, a po 16 su postigli Lens Stivenson i Vins Karter.

Toronto zauzima drugo mjesto u Istočnoj konferenciji sa 36 pobjeda i 18 poraza, dok je Memfis peti na Zapadu sa 32 trijumfa iz 55 mečeva.

Šarlot je trijumfom nad Bruklinom, a petim vezanim, napravio sjajnu uvertiru za meč protiv Klivlenda, koji će se igrati u noći između srijede i četvrtka.

Kemba Voker je još jednom odigrao efikasno u Njujorku. On je predvodio svoj tim sa 28 poena, dok je Al Džeferson dodao 18, a Nikola Batum je ubacio jedan manje, uz osam asistencija i sedam skokova.

U ekipi Bruklina istakao se Bruk Lopes sa 16 poena i deset skokova, dok je najefikasniji bio Džo Džonson sa 17.

Šarlot sada ima 19 pobjeda i 26 poraza, dok Bruklin ima skor od 15/41.

Ranije sinoć Klivlend je sa 115:92 pobijedio Oklahomu, dok je Denver poražen na svom parketu od Bostona sa 101:121. Nikola Jokić imao je još jedan "dabl-dabl" učinak - 23 poena i 13 skokova.

Ipak, najzapaženiju ulogu u sinoćnjim duelima imao je Entoni Dejvis, koji je predvodio svoj Nju Orleans do pobjede od 111:106 nad Detroitom. Dejvis je postigao čak 59 poena (rekord karijere), a uz to je imao i 20 skokova. U ekipi Detroita se s druge strane istakao Redži Dežkson sa 34 poena.

“Mnogo sam se zabavljao na terenu. Imao sam osjećaj da sam ogroman i da sve što šutnem ulazi u koš. Nijesam vodio računa o broju poena, a to su mi govorili saigrači koji su željeli da stignem do 60 koševa”, kazao je Dejvis nakon rekorda.

                                     

San Antonio je na gostovanju pobedio Feniks sa 118:111, a Boban Marjanović nije ulazio u igru., Dalas je sa 129:106 deklasirao Filadefiju, a Čikago je sa 126:115 trijumfovao protiv Los Andjeles Lejkersa.

                                     

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније