Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Izvor: B92

01. 01. 2021. 12:35 >> 12:37

MOŽDA PRETEKNE NADALA

Tim u 2021. želi da sruši dominaciju "četvorke"

Dominik Tim je imao sjajnu 2020. godinu i napredovao je do trećeg mjesta na ATP listi.

Austrijanac je u septembru na US Openu osvojiio grend slem prvijenac i daju mu se veliki izgledi da sa dobrim rezultatima nastavi i u ovoj godini.

Teniski statističari su izvukli podatak da bi Tim uskoro mogao da prekine zanimljiv kontinuiet kada je riječ o prve dvije pozicije na svjetskoj listi.

Mnogo se priča o dominaciji "velike trojke", Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafael Nadala, ali Tim je igrač koji svakako vidi svoju šansu da ih ugrozi.

Na ATP listi, Austrijanac ima svega 725 poena manje od Nadala, što nije malo, ali je nadoknadivo.

Otuda, ukoliko u dogledno vrijeme uspije da prestigne Nadala, Tim će uraditi interesantnu stvar, biće prvi igrač koji je uspio da razbije hegemoniju Federera, Đokovića, Nadala i Endija Marija kada je riječ o prve dvije pozicije na ATP listi.

Od 18. jula 2005. godine, nije se desilo da neko drugi bude na dvije čelne pozicije van kruga ove moćne četvorke.

Posljednji kom je to pošlo za rukom bio je Lejton Hjuit koji je 25. jula 2005. skinut da drugog mjesta od strane Rafaela Nadala.

Ipak, šanse da to uradi u Melburnu su male s obzirom da brani finale od prošle godine i 1.200 bodova.

Ipak, proljeće je šansa, posebno turniru na šljaci, pa će biti interesantno vidjeti kako će se odvijati pozicija za čelna mjesta u prvoj polovini sezone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније