Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

P.R. [ Sportklub ]

11. 01. 2022. 09:14 >> 10:05
5

PREMIJER VIKTORIJE

"Australijan open veći od bilo koje osobe"

Premijer Viktorije Danijel Endruz rekao je da ne želi da komentariše da li bi Novaku Đokoviću trebalo da bude dozvoljeno da ostane u Australiji i igra na Australijan Openu. Dodao je da nije poznato ko je zapravo srpskog tenisera "sponzorisao" i tako mu omogućio da dobije vizu za ulazak u Australiju, uprkos tome što nije vakcinisan.

Endruz je u utorak imao prvo obraćanje medijima u 2022. godini, a u prvobitnom izlaganju se nije ni dotakao Đokovića. Međutim, kada je došlo vrijeme za pitanja bio je prinuđen da se pozabavi tom temom, kao i svojim prethodnim javno izrečenim stavom da ljudima koji nijesu vakcinisani ne bi trebalo omogućiti ulazak u Australiju.

"Pitanje Novaka Đokovića je pitanje za Federalnu Vladu Australije. U pitanju je aktivni proces, treba da vidimo da li će biti žalbe i ne želim da komentarišem. Mi nijesmo nikoga pokušali da ubijedimo da neko treba da se pusti u zemlju, već upravo suprotno. Kada smo prije nekoliko nedjelja i mjeseci pričali o medicinskim izuzecima, govorilo se o tome da prethodna infekcija koronavirusom ne može da bude osnova za to. Ali, situacija se od tada promijenila, brojni ljudi su pušteni u zemlju na osnovu toga. Ako je pitanje da li smo mi tražili da tako bude, odgovor je da nijesmo, tako je bilo i prije nekoliko nedjelja, tako je i sada“, rekao je Endruz.

Na pitanje kako će cijela situacija uticati na Australijan Open, koji počinje u ponedjeljak, Endruz je rekao:

"Australijan Open je veći od bilo koje osobe, to je Gren slem, to je najveći događaj u tenisu u prvom kvartalu godine. Što se tiče procesa oko dobijanja vize time se bavio Teniski savez Australije, da bi ušao u zemlju bez karantina savezna Vlada je morala da sponzoriše Đokovića, mi to nijesmo uradili, ali mi nijesmo ti koji odobravaju vize, a naš stav je i te kako jasan".

Hok, inače, nema rok do kada bi mogao da donese odluku da poništi vizu prvom reketu svijeta, a Endruz je istakao da šta god da odluči to mora da se desi bez ikakvog pritiska.

"Od Hoka neću tražiti da iskoristi svoja ovlašćenja ili ne. Ako treba da donese odluku to treba da uradi bez ikakvog pritiska, bez uticaja stava javnosti ili ćemo se ponovo naći pred Federalnim sudom. Ovo svakako nije pitanje za mene, vize nijesu naše ovlašćenje, a ako vas zanima šta će Hok uraditi njega kontaktirajte", zaključio je Endruz.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније