Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

27. 12. 2019. 17:20 >> 17:20

CIJENI SVE RIVALE U GRUPI

Peruničić: Crna Gora ekipa u naletu

Nenad Peruničić, selektor rukometne reprezentacije Srbije dvije sedmice pred Evropsko prvenstvo u Austriji, Norveškoj i Švedskoj istakao je da je prvenstveni cilj plasman u drugi krug takmičenja, ali i da je uvjeren kako njegovi izabranici mogu više od toga.

Srbija će na EP igrati u grupi “A“ sa selekcijama Hrvatske, Crne Gore i Bjelorusije.

Srbijanski rukometaši okupili su se u nedjelju u Kovilovu, a selektor Peruničić polaže nadu u to da će svi reprezentativci ostati zdravi do početka Evropskog prvenstva. Za zvaničnu stranicu Rukometnog saveza Srbije naglasio je da su pripreme počeli u "okrnjenom" sastavu, ali da polako kompletiraju tim. Ostalo je još da se priključe reprezentativci koji igraju u Bundesligi.

"Posljednjih nekoliko prvenstava Bjelorusija je redovan učesnik, opasna i dobra ekipa. Dobro pokrivena na svim pozicijama. Svakako da njih najviše analiziramo, prve dvije utakmice odrediće dalji tok. Hrvatsku dobro poznajemo, znamo šta mogu, dok je Crna Gora mlada ekipa u naletu, nakon što su pobijedili Dansku u kvalifikacijama. Jako cijenim sve selekcije. S velikom pažnjom prilazimo svih protivnicima, ali svakako je fokus na prve dvije utakmice. Potpuno sam siguran u ove momke. Osjeća se da se dobro poznaju, manje nam ponavljanja treba za neke stvari", kazao je Peruničić.

Osvrnuo se i na veliki problem koji ima s golmanima zbog povreda Dejana Milosavljeva i Todora Jandrića. Trenutno na pripremama ima samo jednog čuvara mreže Vladimira Cuparu iz Veszprema, a čeka da se priključi Tibor Ivanišević, golman njemačkog Veclara.

"Prošli put smo se zbog odbrane opredelili za određene igrače, nikada momci s povredama kod mene nisu igrali. Neću da neko ugrozi svoje zdravlje, koliko god da je važan, ne želim da mučim ni sebe ni povređenog igrača na taj način. Imamo dva golmana, nismo u situaciji da dopunjujemo spisak, čekamo Ivaniševića da se priključi. Nikada s kvalitetom golmana nismo imali problem", kazao je Peruničić.

EURO 2020 održaće se od od 9. do 26. januara i to po prvi put u tri zemlje i uz učešće 24 reprezentacije. Po dvije reprezentacije iz svake od šest grupa plasiraće se u drugi krug takmičenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније