Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ Vanja Rakonjac, TVCG ]

08. 01. 2024. 20:31 >> 20:31
Čitaj mi:

REKORDAN BUDŽET

Cilj da mladi ne odlaze iz Mojkovca

Mojkovčani žele da zaustave odlazak mladih iz tog grada, za šta su neophodna nova radna mjesta. Lokalna vlast, sa budžetom od sedam miliona, najavljuje projekte.

Mojkovac, grad čija je privreda decenijama nestajala, a potrebe stanovnika rasle. Zato se iz grada odlazi, a taj trend nije mimoišao ni sela. Lokalna vlast pokušava da održi razvojne projekte koji se uglavnom svode na putnu infrastrukturu. I to je lani grad koštalo preko 600.000 eura.

Proračuni za ovu godinu su već na papiru.

"Budžet je ove godine rekordan, 7,7 miliona eura, ali negdje ne predstavlja, realnu sliku jer imamo tu onaj milion eura iz ekonomskog državljanstva koji smo prenijeli u ovu godinu. Tako da mislim da ako budu stabilne financijske prilike, moći ćemo da realizujemo ono što smo kroz lokalni budžet planirali, ali naravno ono što je mnogo veće je to što smo obezbijedili u državnom kapitalnom budžetu sredstva, koja će nam pomoći upravo u završetak puta ka Pošćenskim žarima, završetak i početak i završetak puta do planine Sinjajevine, kao i naravno ovih šest miliona eura koje su planirane za nastavak radnje skijališta", kaže Vesko Delić, predsjednik Opštine Mojkovac.

U planovima je memorialni centar posvećen junacima Mojkovačke bitke, replika nekadašnjeg Brskova, novi gradski trg.

"Mi ne možemo garantovati ljudima radna mjesta samo u lokalnoj samoupravi i samo u državnom aparatu, ako nema privrede. Nama su potrebna nova radna mjesta u realnom sektoru, da na neki način osnažujemo i da ohrabrujemo ljude da dolaze da investiraju u Mojkovac", ističe Delić.

Do tog cilja može se samo uz podršku vlade, koja po mišljenju ljudi koji vode opštinu, ali i opozicije treba da učini više za taj, ali i ostale gradove na sjeveru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније