Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

09. 10. 2017. 15:45 >> 08:24
10

MARKOVIĆ OPOZICIJI

Dođite na razgovore o preporukama OEBS-a

Demokratska partija socijalista (DPS) i predsjednik parlamenta pozvaće sve parlamentarne partije na razgovor o ispunjavanju preporuka ODIHR-a, rekao je premijer Duško Marković, i poručio da opozicija neće dobiti datum izbora koji čeka.

On je, na pitanje novinara o pregovorima sa opozicijom, rekao da DPS čeka opoziciju na razgovorima.

„Pitajte njih zašto neće. Oni čekaju datim izbora – neće dobiti datum izbora. Sada treba da razgovaramo o ispunjavanju preporuka ODIHR-a. Predsjednik parlamenta i DPS će ponuditi razgovore o ispunjavanju preporuka ODIHR-a, poslaćemo to svim parlamentarnim političkim strankama i čekamo ih da razgovaramo o tome“, kazao je Marković tokom posjete Ulcinju.

Kako je rekao, ako ne budu htjeli da razgovaraju – to je njihov problem.

„Zbog toga vas molim: nemojte više pitati nas. Evo, danas smo spremno da razgovaramo. Ako hoće mogu sjutra da dođu u parlament da razgovaraju u okviru nekih odbora, u nekoj sali predstavnici političkih partija. Dakle, mi nijesmo problem – njih pitajte“, kazao je Marković.

On je dodao da oni imaju većinu, osvojili su vlast, parlament ima većinu, Vlada ima većinu u parlamentu.

„Kao što vidite, mi se bavimo svakog dana stvaranjem nove vrijednosti i rješavanjem pitanja života ovih građana. Šta mislite da smo samo razgovarali o tome kad će opozicija ući u izbore da li bismo mi imali stabilizovane javne finansije, da li bi nas podržao MMF, da li bi nam dvije kreditne agencije povećale kreditni rejting samo nakon deset mjeseci, i dali bismo imali rast ekonomije u II kvartalu 5,1 odsto“, naveo je Marković.

I sada, dodao je, oni treba da sa niskoprocentnim strankama pregovaraju o datumu izbora.

„Neka se društvo okupi, neka dođu u parlament, razgovaraćemo o preporukama ODIHR-a da zajedno sa njima usvojimo preporuke ODIHR-a i da idemo na izbore pa ćemo vidjeti ko će imati većinu. Savjetujem – pitajte njih, nemojte više mene“, poručio je Marković.

Upitan o rezultatima istraživanja javnog mnijenja koje je objavljeno u medijima sa tvrdnjom da su dobijeni od jedne političke partije, premijer je rekao da DPS nikada ne komentariše istraživanja.

„Mi ne analiziramo rezultate političke konkurencije nego radimo naš politički posao. Taj politički posao će rezultirati našom pobjedom kao i do sada“, zaključio je Marković.

Premijer o demarkaciji: Odgovornost na vlastima Kosova

Na pitanje da li je Crna Gora spremna na novo razmatranje granice sa Kosovom, Marković je ponovio stav da je to pitanje za Crnu Goru završeno.

„Mi imamo prijateljske odnose sa Kosovom, mi strpljivo čekamo da Kosovo nađe priliku da iz ove situacije izađemo jer je to prije svega u interesu Kosova. Građani Kosova imaju pravo na viznu liberalizaciju. Crna Gora svojim strpljenjem pokazuje da građanima Kosova želi takvu perspektivu“, kazao je premijer.

Prema njegovim riječima, sada je odgovornost na vlastima Kosova i Vladi Kosova da u tom smislu povuku poteze.

„Morate biti hrabri u donošenju odluke. Crna Gora kada je donijela odluku o priznavanju Kosova 80 odsto javnosti u Crnoj Gori je bilo protiv toga, ali mi smo znali da je to odluka za budućnost. Ova odluka od strane kosovske Vlade je odluka budućnosti kada je u pitanju region. I neka budu hrabri, neka urade ono što treba da urade“, rekao je Marković.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније