Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 02. 2024. 16:37 >> 16:37
Čitaj mi:

MILATOVIĆ SA PREDSTAVNICIMA MMF-A

Stabilnost javnih finansija je temelj ekonomskog razvoja

Ekonomski razvoj Crne Gore počiva na jasnoj i predvidljivoj fiskalnoj politici sa konkretnim i mjerljivim ciljevima, poručio je šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Crnoj Gori, Srikant Šešadri, koji se danas sreo sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za odnose sa javnošću, predstavnici Fonda informisali su Milatovića o posjeti crnogorskim institucijama i njihovim zapažanjima o stanju javnih finansija naše zemlje.

Predsjednik države je izrazio zadovoljstvo susretom i istakao da su ekspertiza i izvještavanje MMF-a dobar osnov za kreiranje budućih ekonomskih politika u zemlji.

"Naglašeno je da dobro isplanirani infrastrukturni projekti mogu pozitivno uticati na dinamiziranje ekonomskog razvoja i da njihova odgovorna implementacija treba da bude u fokusu donosilaca odluka u narednom periodu. Tokom sastanka bilo je riječi i o najavljenim Vladinim reformama te je naglašeno da je široki društveni konsenzus preduslov za stvaranje društva blagostanja", piše u saopštenju.

Na kraju, sagovornici su se saglasili da su stabilnost i održivost javnih finansija osnov ekonomskog razvoja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније