Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Т.Г. [ Beta ]

31. 07. 2023. 23:38 >> 23:38
1

EUTANAZIRANO OKO 18.000

Afrička kuga svinja potvrđena u 32 opštine u Srbiji

U Srbiji je do danas afrička kuga svinja potvrđena na 1.154 gazdinstva, u 32 opštine, rečeno je u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

To ministarstvo je za RTS navelo da se od petka, 28. jula do danas afrička kuga svinja pojavila na oko 150 farmi i da su slučajevi potvrđeni u Vojvodini, Beogradu, centralnoj i istočnoj Srbiji.

Do sada je urađeno 314.042 kontrola u gazdinstvima a do petka je eutanazirano oko 18.000 svinja.

Afrička kuga svinja pojavila se u maju u Mrčajevcima, u okolini Čačka, a već duže vrijeme je ima u djelovima istočne i jugoistočne Srbije.

Riječ je o zarazi koja pogađa domaće i divlje svinje a virus koji izaziva ovu bolest nije opasan po zdravlje ljudi, ali utiče na privredu zemalja u kojima se pojavi.

Područja pogođena afričkom kugom svinja trpe ozbiljne finansijske gubitke zbog uginuća životinja, ograničenja izvoza životinja i mesa, kao i troškova za mjere kontrole.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније