Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

18. 12. 2016. 13:26 >> 13:03
1

ZA PREDSJEDNIKA

Morales spreman ponovo da se kandiduje

Bolivijski predsjednik Evo Morales prihvatio je da se kandiduje za predsjednika u četvrtom mandatu, pošto ga je vladajuća partija proglasila za svog predsjedničkog kandidata na izborima 2019. godine iako je to suprotno odlukama februarskog referenduma.

 


 

Moralesova partija Pokret za socijalizam jednoglasno je juče "odobrila" da on bude njihov predsjednički kandidat. Morales je kasnije sinoć po lokalnom vremenu izjavio da "ako narod kaže - hajdemo sa Evom onda nastavimo da tučemo desnicu i nastavimo naš proces".

Morales, prvi bolivijski predsjednik iz redova domorodaca, prvi put je izabran 2005, a zatim je ponovo izabran 2009. i 2014. godine.On je, međutim, s tankom razlikom izgubio na referendumu u februaru ove godine na kojem se glasalo o tome da li Ustav treba mijenjati da bi mu se omogućilo da se kandiduje još jednom, 2019. godine.

Njegov sadašnji mandat ističe 22. januara 2020.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније